rekord

2018.09.20. 11:30

Sikeres szezont zárt idén a családbarát Gyémánt

Rekordot zárt idén nyáron a tatabányai Gyémánt Fürdő, amely a fergeteges koncerteknek is köszönhető volt.

Körtvélyfáy D.

A Gyémánt Fürdőben a Szín5ös akciónkban a legjobban tanuló gyerekek is lubickolhattak

Fotó: Dallos István/24 Óra

Idén nyáron sorra dőltek a rekordok a tatabányai, családbarát Gyémánt Fürdőben. Kugler László ügyvezető igazgató elmondta, hogy soha nem fogadtak még ennyi látogatót, mint az elmúlt időszakban. Tavaly már kétszáztizenhétezer vendégük volt, most ezt a számot is meghaladhatják. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a diákok körében is népszerű volt a fürdő, a legtöbb fiatal a Gyémántban vállalt nyári munkát zsebpénze kiegészítésére.

– Jól sikerült a nyár?

– Összességében kellemes és sikeres szezon van mögöttünk. Az is igaz, futballhasonlattal élve, hogy katasztrofális első félidő után sikerült megnyernünk a meccset. A nyár időjárási szempontból rosszul indult, a június és július első fele sok esőt hozott. Szerencsére a fedett fürdőbe így is sok vendéget sikerült bevonzani. A július – két heti jó idővel – minden idők legjobb hónapjának számított, egészen augusztus végéig, amikor újabb csúcsot döntöttünk, egy hónap alatt több mint ötvenezren jöttek el hozzánk. Az utóbbi két évben egyre többen látogatnak el a Gyémántba, az idei esztendőben már az év első hónapjaiban olyan növekedést tapasztaltunk a fürdő látogatottságában, amely már előrevetítette a kiugró eredményt. Az elmúlt két évben a január és május közötti időszakban mintegy ötven százalékkal többen érkeztek fürdeni. A fürdőszakmán belül 10-12 százalékos növekedési ütem tapasztalható, ehhez képest a mi számaink kimagaslóak. Azt mondhatom, a Gyémánt az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar fürdő.

– Milyen programokkal igyekeznek még több látogatót vonzani?

– Két és fél évvel ezelőtt drasztikus változáson esett át a létesítmény működtetése. Úgy szoktam fogalmazni, hogy a működtetésközpontú helyett piaci-vendégközpontú szemléletet próbálunk érvényesíteni. Ez a kommunikációban, árrendszerben is meg kellett, hogy jelenjen. Az alap fürdőszolgáltatások nyújtása mellett extrákat is biztosítunk. Egész évben megfelelő minőségű, szórakoztató technika áll a vendégek rendelkezésére. Sporteseményeket közvetítünk, a nyári időszakban koncertsorozattal készülünk. Itt volt velünk sok más mellett Charlie, Varga Miklós, Vastag Csaba, Szandi, népszerű volt a brazil copacabana show és Dj Bóli zenés délutánjai.

A Gyémánt Fürdőben a Szín5ös akciónkban a legjobban tanuló gyerekek is lubickolhattak
Fotó: Dallos István/24 Óra

– Hogyan teszik kényelmesebbé a fürdőt a családok számára?

– A markáns fejlődésben közrejátszott az, hogy még inkább családbarát hellyé alakítottuk ki. A döntő lépés a speciális jegyárakkal történt. Egy átlagos strandnál jóval nagyobb területe van a gyerekeknek: pancsoló, gyermekmedencék kint és bent, csúszdák, játszótér és játszóház. Az étteremben gyermekmenüt is készítünk, a mikróban pedig az anyukák megmelegíthetik a kisbabáknak hozott ételt, továbbá baba-mama szobát is üzemeltetünk.

– Csak a tatabányai fürdőzőket igyekeznek bevonzani?

– Az üzletpolitikánkban két fő irányvonalat képviselünk. Az egyik az, hogy a tatabányaiakkal megkedveltessük a fürdőt, minél jobban a sajátjuknak érezzék. A versenytársakhoz képest nem túl magas árainkból is jelentős kedvezményt adunk a Tatabánya kártyával rendelkezőknek. A másik az, hogy a Budapesten és vonzáskörzetében élőket, a győrieket, székesfehérváriakat is minél nagyobb számban csalogassuk be a Gyémántba.

– A sporthotel is egyre népszerűbb…

– A szálló átvételekor 25-27 százalékosak voltak az éves foglaltsági adatok. Mostanra már 60 százalék fölé jutott a hotel. Népszerű az üzleti úton lévők körében, de egyre több az olyan turista, akik fürdeni jönnek több napra. Olyan csomagokat biztosítunk számukra, amelyben van fürdőbelépő, szállás, étkezés. Elindultak bizonyos fejlesztések is, már nem csak a régi, sporthoteles szobákban szállásoljuk el a vendégeket.

– Milyen évzárásra számítanak?

– Nagysikerű rendezvényünk az előszilveszteri buli, amelyet december 29-én tartunk majd. Már most sokan érdeklődnek. A fellépő személye sem ismeretlen. A nyáron elmaradt Horváth Tamás koncertje a rossz idő miatt, de most mégis eljöhet hozzánk. Tavaly, először a fürdő történetében 200 ezer vendég feletti létszámot regisztráltunk: 217 ezer látogatót fogadtunk. Ezúttal viszont ezt a számot is meghaladhatjuk. Ha a lendület megmarad, akkor nagyon jó évet zárhatunk.

Kugler László: ha a lendület megmarad, nagyon jó évet zárhatunk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában