nyári tábor

2017.07.26. 08:39

Idén is megszervezték az ökumenikus hittantábort Héregen

Harmadik alkalommal szervezett a Héregi Református Egyházközösség napközis hittantábort, amely hétfőtől reggelente várja a kicsiket és nagyokat a templom udvarára.

Zsíros Krisztina

Kézműves foglalkozások is várják a résztvevőket

Fotó: Puskás Alexa

A gyerekek Jakab István református lelkipásztorral minden reggel áhítattal kezdik a napot, majd egy bibliai történetet elevenítenek fel bábjátékkal. A délelőtti programot ezután mindig egy kötetlenebb követi. Kedden például kézműves ajándéktárgyakat készítettek és sakkoztak a gyerekek, délután pedig az arcfestést gyakorolhatták. Szerda délután a héregi V+V Coop Szövetkezet telephelyére látogatnak el. A családi vállalkozás vezetője, Vörös Zsigmond saját szőlőskertjükbe is meghívta a gyerekeket egy vidám, strandolós délutánra.

A legizgalmasabb program azonban csütörtökre ígérkezik, amikor is a táborozók a Héregen található Nemzetközi Aviatikai Múzeum Alapítvány munkaterületére látogathatnak el, ahol betekinthetnek egy-egy világháborús repülőgép restaurálási munkálataiba.

A programok összeállításában, illetve a tábor szervezésében, a gyerekek koordinálásában Kamenická Nikolett és Juhász Zoltán önkéntesek, illetve Jakab Enikő és Tóbiás Lajosné segítenek, amely szombaton délben családi istentisztelettel és családi nappal zárul. – Ez mindig egy közös főzés, beszélgetés a gyerekekkel, szüleikkel. A táborozók persze előadják azt is, amivel az öt nap alatt foglalkoztak.

További részletek a szerdai 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában