családsegítő szolgáltatás

2018.10.16. 11:41

Oklevelet kapott a Majki Népfőiskolai Társaság

Megtisztelő oklevelet kapott Budapesten a Majki Népfőiskolai Társaság: az Emberi Erőforrások Minisztériuma újra a megye Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címét adományozta a társaságnak.

S. G.

Fotó: beküldött fotó

A Majki Népfőiskolai Társaságnak adományozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma újabb három évre a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) címet. Az erről szóló oklevelet Budapesten vehette át Adorján Beatrix, a megyei CSEÖH munkatársa dr. Illés Boglárkától, az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkártól.

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak kiemelt feladata a hátrányos helyzetű csoportokkal szemben fennálló előítéletek megszüntetése. Ennek érdekében szemléletformáló programokat szerveznek, szakmai műhelyeket, képzéseket, a családi életre nevelő programokat, gyakorlati családsegítő szolgáltatásokat vezetnek be.

A megyei szervezet szerepet vállal az esélyteremtésben, az önkéntesség és a családügyhöz kapcsolódó tevékenységet végző civilszervezetek közötti helyi párbeszéd erősítésében pedig koordináló szerepet igyekszik betölteni. Óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, családoknak is szociális, érzékenyítő foglalkozásokat szerveznek a megye különböző pontjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában