Fel, fel, és még feljebb!

2017.09.24. 09:15

Újra nekivágtak a 23 emeletnek az ország tűzoltói

23 emelet, 30 kilós menetfelszerelésben – ennek a feladatnak a leküzdése várt a több mint 150 benevezett tűzoltóra a 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságon.

kemma.hu

Forrás: langlovagok.hu

Fotó: Dallos Tamás

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek. Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében.

A versenyen rajthoz álltak a komáromi és a tatabányai hivatásos, valamint a vértestolnai önkéntes tűzoltók is – közülük a két legjobb időt a komáromi Kolonics Bálint (3:50,76) és a tatabányai Sikos Károly Álmos (3:51,99) érte el, eredményükkel az abszolút ranglista 32. és 33. helyén végeztek.

A vértestolnai Hornyák György és Ruckenbrot György 3:50,51-es ideje a páros összetett hatodik helyét jelentette számukra
Forrás: Vértestolnai ÖTE Facebook

Az idén abszolút legjobb idővel Benőcs Zoltán (Tiszaújváros) hódította el az elsőséget 2:54,31-es idővel, míg a párosok versenyében Farkas Csaba és Sági József (Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség) volt a leggyorsabb (3:14,31). Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre, olvasható a katasztrófavédelem beszámolójában.

(Borítókép: Dallos Tamás/langlovagok.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában