magyar exodus

2017.08.21. 19:45

Tatabánya – Bolívia – műsorvezetés: új szerepben Tóásó Előd

Tóásó Előd, az évekig Bolíviában raboskodó tatabányai informatikatanár lesz a Hír TV ősszel induló, Magyar Exodus című új műsorának vezetője.

kemma.hu

Forrás: MTI

Tóásó Előd, az évekig egy bolíviai börtönben ülő tatabányai informatikatanár lesz az egyik hírcsatornán újonnan induló riportsorozat vezetője. A műsor ősztől lesz látható, írja a hvg.hu.

A csatorna választása azért esett Tóásóra, mert bolíviai börtönévei óta a neve jól ismert a magyar médiában. A 2015-ben hazatért férfira egy Magyarországról kivándorolt emberekről szóló riportsorozat vezetését bízták, amely 15 részből áll majd, és ősztől lesz látható a csatornán, várhatóan Magyar Exodus címmel.

Tóásó Elődöt 2009-ben elfogták a bolíviai hatóságok, és azzal gyanúsították, hogy társaival meg akarta gyilkolni Evo Morales elnököt. A rajtaütés során megölték Eduardo Rózsa-Florest, Magyarosi Árpádot és Michael Dwyert. Tóásó éveken át ült egy Mario Tadic nevű férfival börtönben, majd vádalkuval 2015-ben sikerült szabadulniuk.

Borítókép: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában