rehabilitáció

2018.08.19. 07:07

Gyönyörű, finom termést hozott a mozgáskorlátozottak kertje

Második alkalommal rendezett Lecsó Partyt a tatabányai Gördülő Kosár Bevásárló Közösség csütörtökön. Helyi, saját terményekből főztek lecsót a vendégeknek.

Körtvélyfáy Dina

Ízletes lecsó készült a mozgáskorlátozottak rehabilitációs kertjében termett zöldségekből

Kellemes zeneszó és lecsóillat köszöntötte a Közösségi Piacra érkezőket. Válóczi Ferenc szervezőtől megtudtuk, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének udvarán található rehabilitációs kertészetben termelt paprikából, paradicsomból, hagymából készült lecsóval vendégelik meg a bevásárló közösség kiérkező tagjait. Az ételt kolbásszal, zsírral ízesítették, amit egyik termelőtársuk ajánlott fel, de házi kenyér szintén járt a lecsóhoz. A gyerekeknek sem kellett unatkozniuk, nekik játszóházzal készültek.

Ízletes lecsó készült a mozgáskorlátozottak rehabilitációs kertjében termett zöldségekből

– A rehabilitációs kertészetünk három éve működik, ezzel egyidős a bevásárló közösségünk is – mondta Válóczi Ferenc. – Tizenhárom regisztrált őstermelővel dolgozunk, az interneten ezerkétszáz regisztrált vásárlónk van, de sokan járnak hozzánk rajtuk kívül is. Azok vásárolnak nálunk, akik a helyi, vegyszermentes, kisipari termékeket részesítik előnyben, a külföldről érkező, multikban kaphatóakkal szemben.

Válóczi Ferenc azt is hozzátette, hogy a fiatalok és az idősebbek ugyancsak szívesen csatlakoznak közösségükbe, hiszen ellenőrzött, helyi – legfeljebb negyven kilométer távolságból érkező – vegyszermentes termékeket vihetnek haza és fogyaszthatják el családjukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában