adomány

2017.07.28. 08:38

Rászorulókhoz jut el a Magyarok Kenyere

Már 4 tonna búza gyűlt össze idén a Magyarok Kenyere elnevezésű jótékonysági kezdeményezés folytán, amely a határainkon inneni és túli magyar gyerekeket támogat.

Nagy Tamás

Hajduné Farkas Erika nagyigmándi polgármester ünnepélyes kenyérszelése

Fotó: Nagy Tamás

A programnak köszönhetően a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással összegyűjtik a búzát a segítőkész adományozóktól, majd a felajánlott búzát megőrlik és kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. Még 2011-ben indult el, az ácsi származású dr. Korinek László akadémikusnak köszönhetően, a kezdeményezés, amelyhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2013-ban csatlakozott.

– Az adományozás mára ünnep lett minden megyében és minden gyűjtőponton – mondta az összejövetelen dr. Balogh Zoltán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, aki hozzátette: adományozni nemcsak terményt lehet, hanem pénzt is. A pénzből ugyancsak lisztet vásárolnak a szervezők, melyet idén a Gyermelyi Holding Zrt. megkétszerez.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, hogy a kezdeményezésnek a jelenkori magyar történelemben szimbólumereje és szimbólumértéke van. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte köszöntőjében, hogy idén már 4 tonna búza gyűlt össze, de minden évben 8–9 tonnát gyűjtenek össze a megyei gazdák, amire nagyon büszke. Dr. Kancz Csaba kormánybiztos megköszönte a megyei gazdatársadalomnak az önzetlen segítségét.

További részletek a pénteki 24 Órában.

Címkék#Nagyigmánd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában