fejlesztés

2017.07.26. 13:58

570 millióért épít közösségi szolgáltatóházat Komárom

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 570 millió forintból épül meg Komárom új közösségi szolgáltatóháza az egykori Raksped területén.

Nagy Tamás

Az ifjúság is eltöltheti szabadidejét az új közösségi házban

Forrás: Shutterstock

A megyei önkormányzat támogató döntésével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően az év első felében 92 pályázat már zöld utat kapott. Hétfőn további 21 pályázatot bíráltak el pozitívan, több mint kétmilliárd forint értékben. A mostani csomagból barnamezős területek rehabilitációja, egészségügyi alapellátás fejlesztése, és számos polgármesteri hivatal, iskola és óvoda energetikai korszerűsítése valósul meg.

Komárom 570 millió forintot nyert, melyből a város központjában lévő egybefüggő, kihasználatlan területen, a volt úgynevezett Raksped területén, több célcsoport által is igénybe vehető, közhasználatú és közérdekű funkciókat is ellátó közösségi szolgáltatóházat épít az önkormányzat.

A tervek szerint az épületben helyet kap majd egy többfunkciós családbarát fedett játszótér, egy ifjúsági közösségi tér, valamint szolgáltató és szociális funkciók elhelyezésére szolgáló terek is.

A városvezetés emellett kialakít különböző irodákat és klubhelyiségeket is, melyet a helyi civil szervezetek, többek között a nemrég alakult Diákönkormányzatok Városi Szövetsége Komárom, a DiViSz is igénybe vehet. Az intézményben ingyenes WiFi-pontot is kiépít majd a városvezetés.

Az elképzelések szerint a vasútállomás és a buszpályaudvar közelsége miatt a munkába járást segítve, egy díjmentesen használható parkolási infrastruktúrát is létrehoz itt az önkormányzat.

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában