szemétügy

2017.07.28. 08:48

Változások Tatabánya hulladékgazdálkodásában

Rendkívüli közgyűlésen vitatták meg az önkormányzati képviselők a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel kötött közszolgáltatási szerződésről és a regionális koncepcióról szóló előterjesztést.

Veizer Tamás

Forrás: MW

Schmidt Csaba polgármester kiemelte: az önkormányzat 2004 óta tagja a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulásnak. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – NHKV Zrt. – még tavasszal felvázolta a társulás területén végrehajtandó integrációs elképzeléseket: eszerint itt alakulna meg a Duna-Vértes Régió a hatékonyabb hulladékgazdálkodás érdekében. A koncepciót a júniusi ülésén fogadta el társulás.

A Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. azonban nem rendelkezik megfelelőségi véleménnyel. Mivel két gazdasági társaság látja majd el a közszolgáltatást a régióban, így a következő lépés, hogy minden társulási tagönkormányzat felmondja vagy közös megegyezéssel megszünteti a jelenleg hatályos települési szilárd hulladék gyűjtése és szállítása közszolgáltatási szerződését hathónapos felmondási idővel és gondoskodik új közszolgáltató kiválasztásáról, amelyik rendelkezik megfelelőségi véleménnyel.

Az önkormányzat úgy határozott, hogy elfogadja a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Tanácsa határozatával kidolgozott, a regionális integrált közszolgáltatás megteremtéséről szóló koncepciót és felhatalmazza az önkormányzatot, hogy kössön hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést a Vértes Vidéke Kft.-vel.

További részletek a pénteki 24 Órában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában