esztergom

2018.03.15. 19:51

Kitüntették Dr. Nemes Tamást

Lovas huszárok kíséretében sétáltak az emlékezők Esztergomban, ahol a Pro Urbe díjat az idén Dr. Nemes Tamás vehette át.

N. Zs.

Átadták a Pro Urbe díjat

Fotó: Nemes Zsuzsanna/24 Óra

Esztergomban a hagyományokhoz híven a Szent Imre Szakgimnázium dísztermében kezdődött az ünnepi megemlékezés. A március 15-ei eseményeket ezúttal a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola diákjai idézték fel. Az ünnepi megemlékezésen adták a Pro Urbe Esztergom-díjat. A város és a térség fejlődése, gyarapodása érdekében kifejtett közéleti tevékenysége, valamint az egészségügy területén több évtizeden át végzett példás szakmai munkája elismeréseként ebben az évben Dr. Nemes Tamásnak ítélte oda az esztergomi képviselőtestület.

Az ünnepséget követően a jelenlévők együtt lementek a városháza elé, ahol tisztelegtek a zászlók előtt. Esztergomban már hagyomány, hogy ezt követően egy emlékmenet indul a szentgyörgymezői ’48-as honvédtemetőbe.

A város apraja-nagyja sétál, kerékpározik végig a település utcáin, akiket lovas huszárok vezetnek. A temetőben folytatódott a megemlékezés, ahol az ökumenikus áldást követően a jelenlévők elhelyezték koszorúikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában