lépésekre a dunakanyartól

2018.01.22. 20:06

Kétszintes látogatóközpont épül az esztergomi Búbánat-völgyben

Látogatóközpontot épít az esztergomi Vasas Horgász Egyesület a Búbánat-völgyi Kerek-tónál.

Nemes Zsuzsanna

Fotó: Nemes Zsuzsanna

A beruházás mintegy 200 millió forintból valósul meg, a kormány Lépésekre a Dunakanyartól programjának keretében. A tervek szerint 2019. decemberére készül el az épület.

Völner Pál, a megye fejlesztési biztosa, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a Búbánat-völgyben megvalósuló beruházás többek között azt a célt szolgálja, hogy bemutassa a környéken található értékeket és minden korosztálynak kedvet hozzon a természetjáráshoz.

Szentkirályi Ádám, a Vasas Horgász Egyesület elnöke elmondta: a meglévő természeti környezetbe szorosan illeszkedő, kétszintes és 640 négyzetméter alapterületű, multifunkcionális célú természetházban oktatótermek, öltözők, mosdók és meleg ételt is nyújtó büfét alakítanak ki. Az épület közösségi részében pedig rendszeres kiállítások, interaktív bemutatók és rendezvények megtartását tervezik. A látogatóközpont megvalósítása során kiemelt hangsúlyt fordítanak a teljes körű akadálymentesítésre és a megújuló természeti erőforrások felhasználására.

További részletek a keddi 24 Órában.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában