leárazás

2017.07.21. 16:26

Jó áron jobb költekezni – sokan keresik az akciókat az üzletekben

Két könyv közül az egyik féláron, szintén 50 százalékos akció a szemüvegkeretekre, a cipőkre, illetve akár 70 százalékos leárazás a legtöbb ruházati üzletben – a kereskedők elkezdték a nyári készletkisöprést.

Zsíros Krisztina

Sokan keresik a készletkisöprés miatt csökkentett árú termékeket

Fotó: Hagymási Bence

Pár hete óriási feliratok hirdetik az üzletek kirakatain a nyári leárazásokat. A tatabányai Vértes Center valamennyi üzletében már kínálnak kedvezményes árú termékeket, a könyvesboltban például az akcióban szereplő könyvek közül az olcsóbbikhoz féláron juthatunk hozzá. A pénztáraknál csak időnként torlódik fel a sor, a legtöbben ugyanis az interneten kiválasztott és megrendelt csomagért jönnek, amelyet az üzletben csak ki kell fizetni. A tatabányai B. Andrea nem kifejezetten könyvet keres, de ide is betért, hátha meglát egy jó olvasnivalót.

– Egyébként fürdőruhát keresek, azokat ilyenkor már egész jól leárazzák. Én is főként a következő nyárra vásárolok, de azért remélem még idén is, legalább egyszer ki tudom próbálni a bikinit. Majd az emeleten szétnézek, van-e hasonló, mint amilyet kinéztem magamnak – mondja.

Pétert a cipőbolt előtt szólítjuk meg, amikor nagy szatyrokkal a kezében lép ki a szintén féláras akciókat kínáló boltból. Több cipőt is talált, ami tetszett neki. Mint mondja, mindig az ilyen akciók alkalmával válogat magának lábbelit, sokat spórol vele. A középkorú férfi még a gyerekruhákat is áruló boltot ejti célba. Unokájának vásárolna hawaii mintás pólót. Az üzlet kirakatában szintén 70 százalékos leárazással kecsegtetnek, ezért sok szerencsét kívánva útjára is bocsátjuk őt.

Az általunk megkérdezett vásárlók többsége egyébként céltalanul, inkább csak nézelődve és az olcsó árakat figyelve bolyong az üzletekben. Mint elmondták, nagyon hamar találtak valami olyat, amit megérte megvenni, hiszen még van bő másfél hónap, amíg viselhetik a most kiárusított nyári ruhákat, szandálokat, papucsokat. Az eladók azt mondják, ilyenkor persze érezhető a forgalomnövekedés, főként abból, hogy többet kell árut pakolni vagy éppen rendet tenni a polcokon a nézelődő vásárlók után. Augusztus végéig lesz nagy hajtás – fogalmaz egyikük.

Arra is különböző válaszokat kaptunk, hogy ki mennyit költ egy-egy ilyen vásárlós délután alkalmával. Akad, aki öt, míg mások húszezer forintnál húzták meg a határt.

Megkérdeztük: Kihasználja a nyári leárazásokat?

Czunf Andrea – Természetesen figyelek az árakra, de csak azért nem veszek meg valamit, mert jó áron van. Előfordult már persze olyan is, hogy később megbántam egy ruhavételt, mert mégsem állt olyan jól, ezért azóta azért körültekintőbb vagyok. Jobb érzés nem horroráron megvenni valamit, ezért szeretek én is nézelődni.

Bunczer Máté – Egy férfi ruházati üzlet eladója vagyok. Két hete kezdtünk akciózni, várhatóan augusztus végéig tart majd a készletkisöprés, amikor is nagyon kedvező áron lehet márkás ingeket, felsőket venni. Sokan kifejezetten az akció miatt térnek be hozzánk. Volt, aki 8–10 inget vitt el, mert most azon van a nagy akció.

Passa Flóra – Szeretek vásárolgatni a leárazások idején is. Örülök, ha találok egy-egy különlegesebb ruhát, de velem sajnos gyakran megesik az is, hogy a megvásárolt felső két-három hét múlva már nem is tetszik. Azért jobb érzés „shoppingolni”, ha akciós termékeket vesz az ember, bár ilyenkor is 20 ezertől 40 ezer forintig költekezek.

 

Címkék#vásárlás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában