kocsitoló fesztivál

2018.07.16. 06:49

Huszonegy csapat vágott a jubileumi távnak

Az elmúlt tizenkilenc évben több mint ötszáz együttes és 2500 sportember vágott neki a 350 kilós szekérrel az emberpróbáló távnak. A huszadik Kocsitoló fesztivál versenyén most 21 csapat indult, hogy végigfussa a férfiak 1500, illetve a hölgyek 1300 méteres viadalát.

Petrik József

A Kocsi Aerobik csapat

A XX. Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál kétnapos rendezvénysorozatát seregnyi látványos és szórakoztató program tette még teljesebbé. Szombaton és vasárnap is hangulatos koncertek, illetve neves előadók fellépése színesítette. A Kocsimúzeum is sok érdekességgel várta a látogatókat, miközben a szabadban fogathajtók és a lovasok bemutatóján szórakozhatott a publikum.

Szombaton igazi ünnepi eseménynek számított, hogy Simon László polgármester két személyiségnek is díszpolgári címet adhatott át az önkormányzat döntése alapján. Az egyikük Knezsik István, aki az idén hatodszor hozta tető alá a Magyarok a világ járműgyártásában elnevezésű kiállítását. A másik díjazott pedig a német, oberkocheni delegáció vezetője, Udo Bräuning lett, aki idén már nem mint kocsitoló, hanem mint kiállító művész vett részt az eseményen.

A vetélkedések sorát a Nagymenők futama nyitotta. Itt olyan masinával kellett teljesíteni a kiszabott „távolsági” penzumot, amelyben nem robbanómotor duruzsolt. A gladiátorok és az amazonok kocsitoló versenyén is kettős tatai győzelem született. A 350 kilós szekeret Vadász Gergő juttatta először célba.

A második helyen Nagy Róbert végzett, míg a hazaiak becsületét a kocsi Piller István mentette meg, a kilenc indulóból a harmadik helyezést érdemelte ki. Az amazonoknál Sebők Emília (Tata) győzött, megelőzve Szeidler Kittit (Tata) és a baji Kovács Pataki Csengét.

További részletek a 24 Óra július 16-i számában.

 

Címkék#kocs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában