katonák

2018.08.21. 14:15

Hatvannégy honvéd tett esküt Tatán

Hatvannégy szerződéses legénységi állományú katona, altiszt és tiszt tett ünnepélyes katonai esküt a tatai laktanyában.

G. D. V.

Tizenöt katonai szervezetnél folytatják pályafutásukat

Fotó: Szűcs L.

Az alakulathoz júniusban alapkiképzésre bevonult katonák a 11. Harckocsi-zászlóaljon belül létrehozott kiképzőszázadnál teljesítették az előírt foglalkozásokat. A most esküt tett újoncok tizenöt katonai szervezetnél folytatják pályafutásukat.

– A most vállalt kötelezettség erkölcsi értelemben véve is erősebb az eskü szövegének egyszerű aláírásánál, mert az eskü kötelez. Önök felelősséggel tartoznak önmagukért, a bajtársaikért, a hazánkért és a nemzetért – mondta köszöntőjében Sipos Antal ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka.

Tizenöt katonai szervezetnél folytatják a pályafutásukat
Fotó: Szűcs L.

– A most esküt tett honvédek pár hónap alatt ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amelyre építkezve a honvédség nagy családjának teljes értékű tagjává fognak válni. Erre alapozva kell a szolgálatot komolyan venni. Ezzel tartoznak a hazának, amelynek védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédségnek, amelynek egyenruháját viselik, és tartoznak önmaguknak is – fogalmazott az ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában