gondatlanság

2018.05.21. 15:34

Friss hírek a Patarán fejbelőtt hagyományőrzőről

Sajnálatos baleset árnyékolta be az idei 11. Tatai Patara fesztivált, ahol egy puskában felejtett töltővessző életveszélyes sérüléseket okozott az egyik vitéznek.

kemma.hu

Szombat délután a fatális szerencsétlenség helyszínén helyszíneltek a rendőrök

Fotó: Szűr Annamária/24 Óra

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat délután fejsérülést szenvedett egy hagyományőrző a Patarán. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 30 éves férfi, Cs. Gábor volt az, aki a nála lévő fekete lőporral betöltött és felporzott kovás puska csövében benne hagyta annak töltővesszőjét, és a puska elsütésekor azt kilőtte. A kilőtt töltővessző megsebesítette a várjátékban szintén résztvevő 61 éves férfit, aki életveszélyesen megsérült.

Kiderült, hogy a sebesült egy cseh férfi, akit a tatabányai Szent Borbála Kórházba szállítottak, ahol megműtötték. A kórházban még várnak a tolmács érkezésére, hogy beszélni tudjanak a sérülttel.

Szombat délután a fatális szerencsétlenség helyszínén helyszíneltek a rendőrök
Fotós: Szűr Annamária/24 Óra

Zombori Mihálytól, a fesztivál főszervezőjétől megtudtuk, hogy a megsérült férfi családja is a helyszínen volt a baleset idején. Ellátásukat, amíg szükséges, a szervezők biztosítják.

A tatai nyomozók a 30 éves Cs. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában