ünnepi alkalom

2018.05.21. 07:09

Ötven éve a fogyatékkal élők mellett a Grundfos

A Grundfos pénteken ünnepelte a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának 50. évfordulóját. Az idei év folyamán a vállalatcsoport világszerte megemlékezik a jeles napról, felhívva ezzel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Az eseményen többek között Agárdi Szilvia és a Nemadomfel együttes is fellépett.

Körtvélyfáy Dina

A Grundfos kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. négy hazai telephelyéből kettőben, Tatabányán és Székesfehérváron alkalmaz megváltozott munkaképességű kollégákat többek között operátori, adminisztrátori és ügyintézői munkakörben. A cég nem véletlenül birtokolja 2011 óta folyamatosan a kétévente kiosztott Fogyatékosságbarát Munkahely Díjat.

A Grundfos kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre

A Grundfos hazai csapatának 5 százalékát (125 személy) teszik ki a megváltozott munkaképességű kollégák, akiknek a beilleszkedését számos módon segíti a vállalat. Az új belépőket „élményalapú programcsomaggal” és speciális oktatási anyagok kidolgozásával támogatja, a számukra egyedi módon kialakított rehabilitációs területek pedig teljesen akadálymentesek és ergonómiailag is személyre szabottak. A Grundfos arra is gondot fordít, hogy egészségromlás, betegség vagy baleset esetén lehetőséget biztosítson a munkahelyi átjárhatóságra, a rehabilitációra, a továbbfoglalkoztatásra és a visszaintegrálásra is.

Török László ügyvezető igazgató az ünnepi tortával

A pénteki hangulatos eseményen Agárdi Szilvia szórakoztatta dalaival a közönséget, majd Török László ügyvezető igazgató, Somogyiné Márkus Eszter, a székesfehérvári, valamint Társi Attila, a tatabányai rehabilitációs részleg vezetője vágta fel az ünnepi tortát. Ezt követően a Nemadomfel együttes adott koncertet, valamint fellépett a Jászai Show Dance formáció.

Török László ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, fontos behozni a megváltozott munkaképességűeket is a munka világába, a Grundfos pedig ebben ötven éve mutat példát.

Támogatják a hátrányos helyzetűeket

A Grundfos alapítója, Poul Due Jensen gyermekkori élményei hatására indította el 1945-ben alapított cégét a szociális érzékenység útján. Ennek jegyében számos intézkedést tett alkalmazottai jólétének és jól-létének érdekében. Úttörő volt hazájában a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában is, akik 1968 óta a vállalat egyre több részlegében kapnak helyet. A Grundfos mindig is nagy hangsúlyt helyezett a társadalmi felelősségvállalásra, így a szociálisan hátrányos helyzetű csoportokat is támogatja kezdeményezéseivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában