hit és tudomány

2018.04.18. 07:02

Szerzetesnek állt a fizikatanár

Családias hangulatú ünnepi szentmisén tett szerzetesi örökfogadalmat a péliföldszentkereszti kegytemplomban Kirner Gábor.

F. K.

Kirner Gábor

Fotó: Lengyel Erzsébet

A péliföldszentkereszti kegyhely templomában Kirner Gábor szalézi testvér ünnepi szentmise keretében szerzetesi örökfogadalmat tett.

Lengyel Erzsébet szalézi sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a szalézi szerzetesek hivatásukat testvérként vagy áldozópapként élhetik meg.

A szalézi testvér is leteszi a szegénység, a tisztaság, az engedelmesség hármas fogadalmát, közösségben él rendtársaival, ugyanaz a küldetése az ifjúság szolgálatában, elsajátítja Don Bosco nevelési módszerét. A különbség abban van, hogy munkájával ő főleg világi természetű tevékenységet folytat. Lehet például nevelő, tanár, orvos, mérnök, adminisztrátor, újságíró, könyvtáros, technikus, sportedző és zenész is. Az 1983-ban született Kirner Gábornak fizikatanári végzettsége van, amit gyakorolt is a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Első szerzetesi fogadalmát 2011-ben tette le.

A szaleziak.hu híre szerint a péliföldszentkereszti ünnepi, családias hangulatú szertartáson a családtagokkal, a rokonokkal, a szalézi család tagjaival, a közeli ismerősökkel együtt részt vett a Magyar Szalézi Tartomány szinte valamennyi szerzetese. Az ünnepi szentmisére eljött Kirner Gábor bátyja is, aki öccse nyomdokaiba lépve, tavaly jelentkezett a szalézi rendbe, jelenleg jelölt idejét tölti Olaszországban.

Kirner Gábor testvér és P. Ábrahám Béla
Fotós: Lengyel Erzsébet

Ábrahám Béla tartományfőnök atya szentbeszédében kifejtette, hogy az örökfogadalom a keresztségre épül, amelyet az egyház húsvét éjszakájának titkában ünnepel. Belemerítkezik, és ezzel új élet kezdődik. Ez az új élet lesz teljessé az örökfogadalom által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában