díj

2018.07.18. 11:45

Elismerést kapott a közutas szakember

A Mikoviny Sámuel-díj a megyei mérnöki kamara legnagyobb kitüntetése, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik szakmai munkásságukkal kiemelkedőt alkottak. Ezt a díjat vehette át Barabás Zsolt infrastruktúraépítő mérnök.

P. J.

Barabás Zsolt 1991-ben végzett a Széchenyi István Műszaki Főiskolán, majd ugyanott szerzett egyetemi oklevelet 2012-ben. Szakmai pályáját a Tatabányai Közúti Igazgatóságon kezdte 1991-ben adattári mérnökként, idővel ismét a megyei állami közútkezelő Kht.-nál helyezkedett el osztályvezetőként, később közútkezelési igazgatóhelyettes, főmérnök, illetve a jogutód szervezeteknél területi igazgató, illetve igazgatói beosztásban tevékenykedett, tevékenykedik.

Közreműködésével olyan nagy projektek valósultak meg, mint a Mária Valéria-híd újjáépítése, az esztergomi kompkikötő, vagy Komárom nyugati elkerülő útja. Az új kihívások között említhető a komáromi Új Duna-híd építése, illetve az M1 autópálya kezelése és a jelenleg zajló felújítási munkái. Az elismerésre magas szintű szakmai irányító munkájáért és a kamara vezetésében végzett kiemelkedő társadalmi tevékenységéért vált érdemessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában