Héreg

2018.04.23. 12:34

Már többeket megmentett az ingyenes szűrővizsgálat

Egészségnapot tartottak a héregi kultúrotthonban. A programra évről évre egyre többen látogatnak el, a szervezők igazi sikertörténetekről számoltak be.

K. D.

Lenti Józsefné is részt vett a szűrővizsgálatokon

Fotó: Dallos I.

Az egészségnap szervezői, Németh Jánosné, a hagyományőrző egyesület vezetője és Nagy Anna elmondták, hogy a szűrések minden esztendőben eredményesek, több pozitív eredmény is érkezett vissza hozzájuk, azaz időben felismerték a betegséget. Ezek nagy része pedig műtéti beavatkozással gyógyítható, de a megelőzést is fontosnak tartják.

Lenti Józsefné is részt vett a szűrővizsgálatokon
Fotós: Dallos I.

A szervezők hangsúlyozták, hogy nem csak az idősek körében népszerű a 2014 óta megszervezett egészségnap: egyre több fiatal is csatlakozik. Őket az életmód-tanácsadás, a korszerű fogamzásgátlás és az illatterápia érdekelte a leginkább.

Az egészségnapon testsúly-, testzsír-, testizom-, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszintmérésre is lehetőség volt. Három orvos vett részt az eseményen, dr. Boros József, dr. Korányi András és dr. Rencsár Éva. A szakemberek csontritkulástesztet, bőrgyógyászati vizsgálatokat végeztek, a megyei rákellenes egyesület standjánál pedig vastagbél- és mellrákszűrésre volt lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában