Méz-napok

2018.09.18. 19:58

Egykori méhészre emlékeztek a Méz-napokon

Mudrák Béla, a felvidéki Bátorkesziről származó, majd évekig Esztergomban, Szentgyörgymező városrészen élő méhész emlékére rendezték meg a 11. Méz-napokat a Szentgyörgymezői Olvasókörben szeptember 14–16-a között.

W. P.

Fotó: Walczer Patrik/24Óra

A háromnapos rendezvény a Méz-napi rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődött el, amelyet idén felnőtt kategóriában hirdettek meg. A pályázatra a kisebbek is nevezhettek. A legjobbak Polgár Józseftől és Erős Gábortól, Szentgyörgymező képviselőjétől vehették át az ajándékaikat. A szakmai zsűri értékelése alapján Kara Petra harmadik, Balázs Dóra második helyen végzett, Kincses Dóra alkotása pedig első helyezést ért el.

Az eredményhirdetés után a Csoda-Bogarak Alapítvány bogárbemutatóját láthatták az érdeklődők, ahol a gyermekek meg is simogathatták a bogarakat. A nap további részében a M.É.Z. együttesre figyelt a közönség, amely harmincéves jubileumi koncerttel, majd skót-ír táncházzal szórakoztatta a vendégeket.

A rendezvény szombaton a Bóbita Zenekar koncertjével folytatódott, majd mézzel kapcsolatos programok sokaságát rendezték meg. Vasárnap az emlékezők az Olvasókörtől kerékpárral vitték a koszorút Mudrák Béla szülőfalujába, Bátorkeszire, ahol emléktáblát avattak a méhész tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában