gyerekek

2017.07.26. 07:48

Megújulnak a dorogi játszóterek és óvodák

Dorogi játszótereket újít fel a nyári szünet folyamán az önkormányzat. Az óvodák is ráncfelvarráson esnek át – a folyamatokat a nyári leállásokhoz időzítették.

Kovács Csilla

Számos újítás várja a gyerekeket a dorogi játszótereken

Forrás: Pixabay

A Schmidt Sándor Agora szökőkútjának fúvókáit rendszeresen eltömítette a homokozó pora, amelyet ezért gumiszőnyeggel fednek le a nyáron. A biztonságos lefedés után a gyerekek ismét használhatják a játékteret.

A Jubileum téri játszótérre új eszközöket helyez el az önkormányzat. A kisgyermekes szülők igényeire reagálva júliusban már több, izgalmas játék áll a gyerekek rendelkezésére. A Gorkij utcában is megújult játszótér várja a gyerekeket a platánfák árnyékában. Gyöngykavics és új burkolatok védik az eséstől a kicsiket.

Ezzel egyidejűleg elkezdődtek a nyári intézmény-felújítási munkálatok is a városban. Az óvodákban és a bölcsődében szükség szerint elvégzik a festést a műszaki szakemberek, a parketták, burkolatok karbantartása is megtörténik a nyár folyamán – időzítve a feladatokat az intézményi leállásokhoz. A Zrínyi Ilona Óvodában a nyílászárók cseréjét is vállalta az önkormányzat.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában