tatabánya

2018.03.17. 17:30

Aláírást gyűjtenek az azbeszt ellen

Aláírást gyűjtenek a tatabányai civilek az azbesztszigeteléssel ellátott, régebben épült panellakások mentesítése érdekében.

V. T.

Azbeszt miatt gyűjtenek aláírást

Forrás: Shutterstock

Körtvélyfáy Menyhért önkormányzati képviselő elmondta: Tatabányán a leginkább veszélyeztetett lakótelep Sárberek, ahol 113 lépcsőházban kétezer lakás található. A becslések szerint itt mintegy hatezer lakó van kitéve a szórt azbeszt okozta veszélynek. A mentesítés körülbelül 750 millió forintba kerülne.

A képviselő Sárberekben lakossági fórumot is tartott, és a helyi civilek közreműködésével aláírásokat gyűjtenek az azbeszt eltüntetése érdekében. Az íveket a városvezetésnek és a magyar kormánynak juttatják majd el. Körtvélyfáy Menyhért hozzátette: önkormányzati képviselőként is, az LMP politikusaként is többször kezdeményezte párttársaival együtt, hogy kormányzati szinten foglalkozzanak az azbesztmentesítéssel.

Elhangzott: szűkebb hazánkban az Esztergomban, Tatán, Nyergesújfalun, Komáromban és Oroszlányban élőknek kell szembesülniük a szórt azbeszt problémájával, ami visszafordíthatatlan egészségi károsodást okozhat.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában