zarándokok

2018.07.16. 07:16

A Szűzanyához viszik az üzenetet

Lelkes zarándokok szűk csoportja indult el néhány napja Esztergomból, hogy a Via Margaritarum Zarándok Egyesület szervezésében az Öröm útját végigjárva huszonöt nap elteltével megérkezzenek az ausztriai Mariazellbe.

W. P.

Az útvonal a Gyöngyök útja néven ismert, Mátraverebély–Szentkúttól az osztrák városig vezető nemzetközi zarándokút részét képezi és három szakaszra bontva kívánják teljesíteni a résztvevők. A 760 kilométeres túra különlegessége, hogy egy lelki ívet is felkínál a zarándokok számára, ezzel kívánja segíteni külső útjuk belsővé válását.

A hazánk lelki megújulásáért felajánlott zarándoklat résztvevőit az esztergomi városházán fogadta Bánhidy László alpolgármester. A lakosok nevében zászlószalagot tűzött a kirándulók lobogójára, majd útjára engedte a csapatot.

A menetet a továbbiakban az útjukba eső településeken is köszöntötték, ahol újabb szalagokkal díszítették zászlójukat. A zarándokok augusztus 19-én érkeznek meg Mariazellbe, ahol jelképesen átadják az üzeneteket a Szűzanyának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában