legyen tánc!

2017.08.22. 15:00

A cigánytábor az égbe megy

Az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Vörös István Alapítvány „Aranycsillag” nevű táncosai hamarosan határon túli színpadokon lépnek fel.

Gregus Istvánné

Forrás: Shutterstock

A közelmúltban Dráfi Mátyás felvidéki magyar színművész, rendező a Komáromi Jókai Színház örökös tagja kereste meg Szilágyi Sándort, az ORNÖ elnökét. Elmondta, hogy A cigánytábor az égbe megy című zenés balladát viszi színre saját rendezésében. A darabban jelentős szerep jut a táncosoknak, és a fellépők keresése közben talált rá az oroszlányi Aranycsillag tánccsoportra.

A napokban meg is egyeztek Szilágyi Sándorral, az ORNÖ elnökével, így a táncosok augusztus 25-én már utaznak Szlovákiába, az első próbára – öt felnőtt párossal és négy fiatalabb táncossal.

– Az Aranycsillag táncosai saját fellépő ruháikban szerepelnek majd és természetesen mindannyian nagyon lelkesek, örülnek a felkérésnek – mondta nem kis büszkeséggel Szilágyi Sándor, majd hozzátette: – A darab bemutatója a közeljövőben várható és a remények szerint a 25-30 felvidéki előadás után Oroszlányba is eljut.

Borítókép: Shutterstock

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában