blog

2017.10.20. 11:56

Réka ott van a dunyha alatt, és jövőre a strandra is kimegy

Réka túl van az első hónapon, a háromból. És a harmadik héten jött el a nap, amikor „teljes mértékben szembesült magával”. Lement ugyanis kocogni a közeli Csónakázó-tóhoz, olyan 700 méter egy kör, régen is ott futott. Azt mesélte, akkor, olyan két éve bemelegítésként lebringázott a pályához, futott 8-10 kört, és lazán hazatekert. Most más volt a helyzet.

„Elkezdtem kocogni. 2 kandeláber kocogás, 2 kandeláber séta. Minden kör után húztam egy vonalat a földre a cipőm külső élével, így néztem, hogy hol tartok. 60 percet voltam kint. 6 kört tettem meg, kín keservesen, aminek a fele séta volt. Volt időm a 60 perc alatt, járt az agyam rendesen. Engem kikerülve futottak az emberek mellettem és én arra gondoltam, hogy nemrég még én is így tettem, most meg itt csoszorászok. Szégyelltem magam. Csak úgy suhantak el mellettem. A sírhatnék kerülgetett. Akkor eldöntöttem, hogy soha többé nem leszek túlsúlyos” - meséli.

Ha mindez nem lenne elég, Réka műtött térde másnap csúnyán bedagadt. Azt mondja, vissza kell szoknia, meg számolni azzal, hogy cipeli a súlyfeleslegét. Szóval most szobabringán csinája az aerob edzéseket, és óvatosan tolja a súlyzósakat is. Tudat alatt próbálja kímélni a térdét, úgyhogy elkezdett fájni a jobb csípője, mert az veszi át a terhelést. Rékának viszont nem szegik kedvét a megpróbáltatások.

– Heti 3 súlyzós edzésem van. Minden alkalommal látom a fejlődést, egyre nagyobbak a súlyok és egyre jobban bírom a terhelést. Mondtam már többször edzés közben, hogy nyáron ki akarok menni a gyerekeimmel a strandra, erre Krisztián (Réka edzője – a szerk.) mondta, hogy nyugi Réka, addigra készen leszünk, még versenyre is mehetsz. Nem akarok, de ezek szerint bízik bennem és a hozzáállásomban – mondja Réka. Még jó. Krisztián is érezheti, hogy a Réka egy igazi harcos.

Művészet a konyhában

Éppen ezért a diéta miatt sem nyűglődik meg szenved. Pedig sokszor igazi művészet az engedélyezett alapanyagokból jót és finomat főzni, ezzel Réka még az anyukáját is kihívás elé állította.

Alakbarát tortilla

– Kértem, hogy segítsen, főzzünk valami finomat, ki is talált gyorsan egy egytálételt a felhasználható alapanyagaimból, aztán főzés közben mondta, hogy: kellene bele egy kis ételízesítő. Azt nem lehet, mondom. Egy kis paradicsomlé? Azt sem lehet, mondom. Erre Ő: így nehéz jót főzni, ha semmit nem lehet, legalább fűszereket és sót rakjunk bele, hogy legyen íze – na igen. Amúgy emiatt, hogy alig extrázhatunk, a diéta után minden összetettebb kaja egészen komoly ízorgiát jelent.

Sok embernek amúgy a közvetlen környezete, és a családja nehezíti meg a diétát. Bőgtem én is a túrógombóc meg a szendvics felett, amit másnak csináltam. Meg amikor anyám barátja beállított egy szatyor kolbásszal. De a mi Rékánk ebből a szempontból roppant szerencsés, a családja ugyanis csípi a diétás kajáit.

„Minden másnap mikor főzök magamnak, a férjem kérdezi, hogy: milyen finomat kapok? Mármint ő milyen finomat kap. Azt gondolja, neki főzök, ezek szerint nem is olyan szörnyű, amit eszek, mert ő is megenné.”

– Sőt volt olyan, hogy kint hagytam hűlni az ételeimet a tűzhelyen serpenyőkben, mire hazajöttem a 4 éves kisfiam megette a napi húsadagomat. Azt mondta: húsevő vagyok és ez még nem minden, mert a Réka kisfiai valamilyen menő dolognak hiszik a pufirizst. És a legújabb kedvenc nasijuk a ízesített pufirizs, meg a teljes kiőrlésű keksz.

Néha azért nem ússza meg a tukmálást meg a kínálgatást, de hősiesen ellenáll.

„A legjobb úton járok, a siker útján, megdolgozok az eredményekért és ezt senki sem veheti el Tőlem. Ennyi.”

– Nem érdekel, ki mit eszik. Megerősödtem, érzem a zsírréteg alatt az izmaimat, a tükör sem hazudik, szemmel láthatóan jobb formában vagyok és a ruháimon is érzem a változást. A nővérem írt egy nagyon jót nekem: hajrá Réka, mi tudjuk, hogy ott vagy a dunyha alatt – ott bizony, és egyre vékonyabb az a dunyha. Réka 4 hét alatt 6,7 kilótól szabadult meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában