örökkön örökké

2018.10.14. 07:36

60 éve él szerelemben Terike néni és Laci bácsi: a gyémántlakodalomban elárulták a titkukat (videó)

Szívmelengető pillanatoknak volt a helyszíne Tata a minap: Hornyák László és felesége Terike hatvan év után erősítette meg házassági fogadalmát.

Szűr Annamária

Hornyák László és felesége, Terike hatvan év után erősítette meg fogadalmát.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Talán nem is gondolta az az ifjú pár, aki épp sétált át a Kossuth téren, hogy micsoda perspektívát lát maga előtt. A lépcsősor alján ugyanis épp gyémántlakodalmi csoportkép készült Hornyák Lászlóval és feleségével, Terikével.

Néhány perccel korábban még a polgármesteri hivatalban köszöntötték őket barátaik, szeretteik, valamint Jenei Márta. Szeretetteljes időutazás volt ez, amely egészen 1956-ig repítette vissza a násznépet. Terikét 62 éve az akkori szokásoknak megfelelően az édesanyja kísérte el egy bálba, ahol ott volt a katonafiú László is. Szerelem volt első látásra, amely azóta is tart. Miután leszerelt, két év udvarlás után fogadtak egymásnak örök hűséget. A lagziban száz vendég mulatott a cigányzenére, nyolc koszorúslány kísérte Terikét, a pár pedig megfogadta: kitartanak egymás mellett.

Így, hat évtized után már kijelenthetjük, ez így is lett. Erről és a köztük lévő erős kötelékről tanúskodott lányaik üzenete is, amelyet a hivatalban Jenei Márta olvasott fel, miután a házaspár megerősítette fogadalmát:

„Drága szüleink, köszönettel tartozunk mindazért a sok szépért, szeretetért, megértésért, amit kaptunk, és kapunk a mai napig. Részesei voltatok és vagytok életünk minden pillanatának...tisztességgel, becsülettel neveltetek fel minket. Egy élet sem elég arra, hogy ezt a sok jót megháláljuk.”

Persze Laci bácsi és Teri néni is hálás lehet a sorsnak, és nemcsak az együtt töltött évekért, hanem az unokákért, dédunokákért is. S hogy mi lehet a boldogságuk titka?

– A szeretet, az egymás iránti tisztelet, és hogy soha nem szidtuk a másikat – kezdte Terike néni, akitől Laci bácsi átvéve a szót még megjegyezte: és soha nem feküdtek le haraggal. A gyerekek miatt sem veszekedtek, sőt, szinte mindig egy véleményen voltak. Nem véletlen, hogy hozzájuk mindig bizalommal fordulhattak a gyerekek, unokák, és hogy most is gyakran látogatják meg őket.

– Mindig azt mondtuk, ami a valóság, és ezt kértük tőlük is. Mindegy, hogy jó vagy rossz, de ne tartsák magukban, mert segíteni, tanácsot adni csak akkor tudunk – tette hozzá a pár, aki annak is nagyon örült, hogy a városi nyugdíjasklub tagjai is velük ünnepeltek. Méghozzá nem csak a hivatalban, hanem a menyasszonykikérésnél is.

Nem ez volt az első különleges esküvő az utóbbi időben Tatán. A közelmúltban például igazi betyárlagzit is tartottak a városban, amelyre a Kemma.hu is meghívást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában