angyalbőrben

2017.07.20. 11:07

24 diák kóstolt bele a katonaéletbe a tatai laktanyában

Véget ért az idei Honvédelmi Tábor első turnusa Tatán, a Klapka György Lövészdandárnál. Az egy hetes programot egy járőrverseny zárta az alakulat laktanyájában.

kemma.hu/honvedelem.hu

24 diák vett részt az idei táborban

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Pogrányi Viktória

A 11. Harckocsi-zászlóalj által szervezett táborban huszonnégy 14-18 év közötti diák vett részt. A fiatalok között akadtak olyanok, akik első alkalommal vettek részt a Honvédelmi Táborban, míg mások már tavaly is eltöltöttek egy hetet Tatán.

A tábori napok mozgalmassága tartalmas időtöltést biztosított a fiatalok számára. A foglalkozások reggeltől estig tartottak, az irányított szabadidő alatt pedig különféle katonai ismereteket sajátítottak el. Megismerték a szolgálati szabályzatot, valamint azt alapvető harcászati ismereteket. Emellett részt vettek egy technikai bemutatón is, ahol a D-20 ágyútarack paramétereit ismertették meg velük. A laktanya pincelőterén pedig kispuskalövészetet tartottak számukra.

A programok között szerepelt még – egyebek mellett – alaki foglalkozás, a túlélési technikák elsajátítása, tereptan, airsoft lövészet, és harcászati foglalkozás is.

Borítókép: Pogrányi Viktória/honvedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában