2025.04.19. 08:59
A tuti választás: ínycsiklandó tojássaláta húsvétra +videó
Ha idén valami könnyedebb, kímélő ételt, például a hagyományosnál könnyebb tojássalátát készítenél, akkor itt a megoldás. A mindmegette.hu segítségével mutatjuk a húsvéti tojássaláta gyors receptjét.
Húsvétkor fogyasztjuk talán a legtöbb tojást. Nemcsak főtt formában, hanem szinte minden létező variációjában asztalra kerül. A tojásból készült saláták azonban szinte kivétel nélkül nehezek, majonézzel és tejföllel készülnek, és bár mennyei fogás, érdemes a nagy étkezések során valami kímélőbb, de mégis laktató verziót készíteni belőle. A Mindmegette segítségével most hoztunk nektek egy olyan tojássaláta-receptet, amely garantált sikerré teszi az ünnepi asztalt.

Forrás: mindmegette.hu
Tojássaláta húsvétra: a vendégváró, de egyben könnyed vacsora
Hozzávalók:
A salátához:
- 8 darab tojás
- 2 fej szívsaláta
- 1 csokorretek
- 2 darab színes kaliforniai paprika
- 0.5 csokor újhagyma
- 20 dekagramm koktélparadicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 2 marék rukkola
Az öntethez:
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál balzsamecet
- 0.5 darab citrom leve
- só bors
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 marék kapor
Elkészítés:
- A tojásokat megfőzzük, ezalatt előkészítjük a zöldségeket.
- A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, és leveleire bontjuk. A retket megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk, a kaliforniai paprikát megmossuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a koktélparadicsomot megmossuk, és félbevágjuk, végül az uborkát is megtisztítjuk, és zöldséghámozóval szalagokat vágunk, a szalagokat feltekerjük.
- Ha az előkészülettel megvagyunk, elkészítjük az öntetet. Egy kis keverőtálba kanalazzuk a mustárt, hozzáadjuk a mézet, a balzsamecetet, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az olívaolajat, egy kis habverő segítségével az egészet egyneműre keverjük, végül fűszerezzük frissen vágott kaporral, ezt is belekeverjük.
- Következhet a saláta összeállítása. A salátának szánt tálba egyenletesen eloszlatva rakjuk a szívsalátaleveleket, majd jöhet a rukkola, a retek, a paprika, a karikázott újhagyma és a koktélparadicsom. Ezután szépen elrendezve rárakjuk a meghámozott, cikkekre vágott főtt tojást és az uborkatekercseket, végül az egészet meglocsoljuk a kapros-mustáros öntettel.