Finomság

2025.04.15. 18:45

Recept húsvétra: a legjobb választás a tejfölös-pikáns sonkaleves +videó

Újabb finomsággal érkeztünk. Következő húsvéti receptünk nem más, mint a tejfölös-pikáns sonkaleves, amely a Mindmegette receptjével az étkezés fénypontja lesz.

Közeleg a húsvét, lassan meg kell tervezni a húsvéti menüt, melynek minden családban vannak fix, kihagyhatatlan elemei. Ilyen például a húsvéti sonka tormával és a fonott kalács, amelyeket szinte kötelező elkészíteni húsvétkor. De sok helyen a tejfölös-pikáns sonkaleves is kötelező eleme a menünek. Most erről hoztunk nektek egy húsvéti receptet a mindmegette.hu által.

Húsvéti recept
Húsvéti recept: itt a tökéletes tejfölös-pikáns sonkaleves
Forrás: mindmegette.hu

Húsvéti recept: itt a tökéletes tejfölös-pikáns sonkaleves

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 40 dekagramm füstölt sonka
  • 1.5 liter alaplé
  • leveszöldség
  • 2 darab burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • majoránna
  • 3 darab babérlevél
  • 10 darab bors
  • 1 teáskanál gyömbér (szárított)
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • szerecsendió
  • 3 deciliter tejföl
  • 0.5 darab citrom leve
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

  1. A felforrósított olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a kockára vágott sonkát és addig pirítjuk, amíg a hús jól átsül.
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tetszés szerint összevágott leveszöldséget és a kockára vágott krumplit. Beletesszük a kisebb fej fokhagymát, a majorannát, a babérlevelet, a borsot, a szárított gyömbért, a rozmaringot, pirospaprikát és a szerecsendiót. Kb. 1 órán át gyöngyözve főzzük, addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Közben készítünk egy rendhagyó habarást. A tejfölt elkeverjük a citromlével, a barna cukorral, a liszttel, a mustárral és egy kis petrezselyemmel. A leves levéből hozzákeverünk egy kicsit, jól elkeverjük el, aztán behabarjuk vele a levest. Miután buggyant egyet, lehúzzuk a tűzről.
  4. Tálalásnál belerakjuk a negyedre vágott kemény tojást, és a snidlinget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában