Recept

2025.04.16. 12:07

Vendégváró húsvétra: ez a 30 perces sajtos rúd világbajnok

Sajtos, túrós, baconös, csavart, leveles tésztás, puha és ropogós: ez mind-mind ugyanannak a méltán népszerű sajtos rúdnak – más néven házi ropinak – a különféle változata, csak hogy mindenki megtalálja a szája ízéhez leginkább illőt. Húsvéti receptünk most ezt a finomságot hozza el nektek.

A sajtos rúd az a nagyon egyszerűen elkészítő rágcsálnivaló, amit szinte mindenki szeret. Ráadásul kiváló sörkorcsolya lehet tévénézéshez, az egyik legjobb sós vendégváró, és persze az olyan ünnepek elmaradhatatlan sós süteménye, mint például a húsvét. A Mindmegette sajtos rúd receptjével garantált lesz a siker, hiszen hamar megvan, egyszerű elkészíteni, és nagyon finom!

húsvéti recept: itt a 30 perces sajtos rúd
Húsvéti recept: itt a 30 perces sajtos rúd
Forrás: mindmegette.hu

Húsvéti recept: így lehet az ünnepek kedvence a sajtos rúd

Hozzávalók:

A sajtos rúdhoz:

30 dekagramm liszt

1 teáskanál sütőpor

15 dekagramm tejföl

1 teáskanál só

10 dekagramm vaj

A tetejére:

15 dekagramm reszelt sajt

1 darab tojás

Elkészítés

  1. A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra.
  2. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk.
  3. A sütőt 200 fokra melegítjük. A sajtos rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában