2025.04.16. 12:07
Vendégváró húsvétra: ez a 30 perces sajtos rúd világbajnok
Sajtos, túrós, baconös, csavart, leveles tésztás, puha és ropogós: ez mind-mind ugyanannak a méltán népszerű sajtos rúdnak – más néven házi ropinak – a különféle változata, csak hogy mindenki megtalálja a szája ízéhez leginkább illőt. Húsvéti receptünk most ezt a finomságot hozza el nektek.
A sajtos rúd az a nagyon egyszerűen elkészítő rágcsálnivaló, amit szinte mindenki szeret. Ráadásul kiváló sörkorcsolya lehet tévénézéshez, az egyik legjobb sós vendégváró, és persze az olyan ünnepek elmaradhatatlan sós süteménye, mint például a húsvét. A Mindmegette sajtos rúd receptjével garantált lesz a siker, hiszen hamar megvan, egyszerű elkészíteni, és nagyon finom!

Forrás: mindmegette.hu
Húsvéti recept: így lehet az ünnepek kedvence a sajtos rúd
Hozzávalók:
A sajtos rúdhoz:
30 dekagramm liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dekagramm tejföl
1 teáskanál só
10 dekagramm vaj
A tetejére:
15 dekagramm reszelt sajt
1 darab tojás
Elkészítés
- A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra.
- A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk.
- A sütőt 200 fokra melegítjük. A sajtos rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.