Gasztronómia

2024.12.12. 19:00

Kistelepüléstől Michelin-csillagig: az Őrségben lett sztár Akács István

Új csillag ragyog a magyar gasztronómia egén. Szomori származású séf is Michelin-csillag minősítést kapott.

Ahogy már beszámoltunk róla, a Michelin kedd este lerántotta a leplet arról, hogy mely éttermek kerültek be a MICHELIN Guide Hungary 2024-es kiadásába. Összesen 78 éttermet ajánlanak: 34-et Budapesten, 44-et pedig a fővároson kívül. A tatai Platán Gourmet megtartotta két MICHELIN-csillagos minősítését és az esztergomi 42 Restaurant pedig megtartotta az egy csillagát. Az idei Sommelier Díjat Székely Mátyás, az esztergomi 42 Restaurant munkatársa vehette át lenyűgözően gondozott borospincéjéért, amelyet a borkedvelők imádni fognak.

Akács István
Akács István
Forrás: Pajta/Facebook

 

Akács István munkája Michelin-csillagot ért az Őrségben 

Az eseményen új Michelin-csillagos éttermet is avattak, hála Akács Istvánnak, aki Szomoron született és az Őriszentpéteri étterem a Pajta séfje. Mint az Szomor önkormányzatának oldalán olvasható, az önkormányzat is gratulált a fiatal séfnek a nem mindennapi eredményhez. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában