Pecsenye

2024.12.03. 10:24

A disznóvágás hagyományát idézték fel

Disznóvágás várta az érdeklődőket a szőnyi Horgász-tónál. A rendezvényen jelenlévők megfigyelhették a disznó feldolgozásának folyamatát.

A disznóvágás hagyományát igyekeznek fenntartani a szőnyi civil szervezetek. A Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület részéről a főszervező, Benczik Attila elmondta, a városban élő fiatalok közül sokan már nem tudják, hogy kell feldolgozni egy disznót. Ezt szerették volna megmutatni a program során.

A disznóvágás vonzotta az érdeklődőket
A disznóvágás vonzotta az érdeklődőket
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24  Óra

A résztvevők megtekintették a disznó perzselését, mosását, felbontását, majd a kolbásztöltés következett, amelyeket a karácsonyi szeretetvendégség során szolgálnak majd fel Szőnyben.

Természetesen ez alkalommal is lehetett kóstolni, Czakó Zsolt pecsenyét sütött, illetve forralt bort is készített a vendégeknek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában