Vandalizmus

2024.07.08. 16:15

Felháborító: jön a hőség és nincs víz a játszótéren

Ismeretlen tettesek megrongálták a haraszthegyi játszótér konténereiben lévő csapokat. Oroszlányban nem ez az első eset, hogy felütötte a fejét a vandalizmus...

Kemma.hu

Ismét egy játszótér lett a vandalizmus áldozata, ezúttal a Haraszthegy nemrégiben átadott játszóterének, a Cultplaynek a konténereiben lévő csapokra volt nagy szüksége valaki(k)nek...

Vandalizmus Oroszlányban
A vandalizmus újra felütötte a fejét Oroszlányban: most a játszótéren rongáltak
Fotó: Facebook/OIH Zrt.

A városi honlap információi szerint az utóbbi években városszerte előfordultak hasonló esetek. Úgy tudjuk, gyakran válnak áldozatul közterületi padok, kukák és játszótéri elemek, ez történt - az eltulajdonított csapok mellet - az ugyancsak ezen a játszótéren található ivókúttal is. Az eset pedig nem csak azért szomorú, mert helyreállítása rengeteg pénzt és energiát emészt fel, de éppen a legnagyobb hőségben nincs vízvételi lehetősége a játszóteret használó gyermekeknek – olvasható az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. közleményében.

Egyszer már vandálok tönkretették a testvértelepüléseket jegyző táblát is, amit az idén felavattak az önkormányzat épülete előtt. Az új jelzőnek kiemelt fontossága van, hiszen 2021-ben, 3 évvel korábban és ugyanebben a formában a Fürst Sándor utca – Bánki Donát utca kereszteződésénél kihelyeztek már egy ilyen tájékoztató eszközt.

A vandalizmus nem ismer határokat

Akkor, 3 éve, egy máig ismeretlen tettes megrongálta az oroszlányi testvér- és partnervárosokat jelző márványtáblákat és a felismerhetetlenségig összetörte. 2021-ben a Rákóczi Szövetség kezdeményezésére Körmendi Zoltán, helyi aranykoszorús kőfaragó mester készítette  felújított táblát támogatásként, ajándékba a városnak. Akkori értéke csaknem 200 ezer forint volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában