Felújítás

2024.07.11. 13:34

Autósok figyelem: mondjuk, merre lehet útlezárásra számítani!

Két szakaszon is kicserélik a szennyvízvezetéket az oroszlányi városrészben. A munkálatok idején félpályás útlezárás várható.

Kemma.hu

Egy hete kezdődtek a szennyvízvezeték-rendszer két szakaszán felújítási munkálatok Oroszlány egyik településrészén. A munkálatok miatt félpályás útlezárás várható.

útlezárás Oroszlányban
Útlezárásra lehet számítani Borbálán
Fotó: OVTV/Facebook

A tervek szerint a felújítási munkálatok július végéig tartanak, amikre az elöregedett vezetékek miatt volt szükség. Először a Dózsa György utcai buszmegállótól a Bem József utca kereszteződéséig húzódó gerincvezetéket cserélik, majd két-három héten belül a csaknem 100 méterrel lejjebb lévő, bekerített szakasz következik. Mindezt Tassi Józseftől, a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától tudtuk meg.

Egyebek mellett azt is, hogy a Ciklámen utca és a Bem József utca közötti buszmegállót ideiglenesen áthelyezték. A helyközi buszmegálló 150 méterrel feljebb, a Kecskédi útra, a helyjárati buszmegálló pedig 100 méterrel feljebb, a Határ utcai kereszteződés közelébe került.

útlezárás Borbálán
Arrébb kellett helyezni a buszmegállókat is...
Fotó: OVTV/Facebook

– Ez a szakasz vélhetően több munkálattal jár, mint a másik – reagált megkeresésünkre Tassi József, aki szerint megnehezíti a munkát a sok keresztező közmű (ivóvíz, csapadékvíz, gáz, villamosság és telekommunikáció vezetékei). Elmondta, hogy Oroszlány csaknem 35 kilométernyi gerincvezetékkel rendelkezik. – Jobbára elöregedett, 50-60 éves betoncsövekről beszélünk. A 300-400 milliméter átmérőjű betoncsövek felső falát a különböző – például kénhidrogénes – gázok úgyszólván megeszik. Az így képződő lyukakon bemosódik a cső feletti föld, amely dugulásokat és úttest alatti veszélyes talajkimosódásokat okoz. Az új műanyag csövek remélhetőleg jobban ellenállnak majd a kémiai hatásoknak – nyilatkozta lapunknak és azt is, hogy a teljes városi rendszer felújítása 10 milliárdos tétellel növelné a város költségvetését.

Az útlezárás kellemetlenséggel járhat

Végül hozzátette, ezen a szakaszokon csaknem 39 és 45 méteres félpályás útzár lesz, azonban nem lehet áthaladni a Bem József utca és a Dózsa György utca kereszteződésében július 20-ig. Az útfelbontási munkálatok, illetve a szennyvíz ideiglenes átemelése kellemetlen zajjal járhat, amiért a kivitelezők a lakosok türelmét kérik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában