Old Lake Man

2024.07.11. 06:50

Térképen a többórás lezárások: triatlonosok lepik el Tatát és környékét

A Paratriatlon Világkupa és az Old Lake Man triatlonversenyek miatt több útszakaszt nem lehet majd használni július 13-án és 14-én Tatán és a környékén. Összegyűjöttük az útlezárásokat, időpontokat.

Kemma.hu

A hét végén rendezi meg a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület a tata önkormányzatának támogatásával az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot, az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát, valamint a város ad majd otthont a Paratriatlon Világkupa egyik európai állomásának is. Mindez azt jelenti, immár hagyományosan, hogy a a városban és környékén élőknek útlezárásokra kell számítaniuk, a viadalok ugyanis hagyományosan országúti, aszfaltos szakaszokon is zajlanak. Összegyűjöttük egy térképre a versenyútvonalakat, hogy az autósok egyben lássák, hol lesznek majd lezárva utak.

A Paratratlon Világkupa és az Old Lake Man triatlonversenyek miatt több útszakaszt nem lehet majd használni július 13-án és 14-én Tatán és a környékén. Összegyűjöttük az útlezárásokat, időpontokat.
Cikkünk végén kattintható, nagyítható térképen is elérhetőek a versenyútvonalak, ahol teljes útlezárásokra kell számítani
Fotó: F. P. / Forrás: Google Maps/24 Óra

A vármegyei rendőrfőkapitányság tételesen fel is sorolta, hogy hol és mikor milyen útlezárások lesznek. Már a verseny előtt, július 12-én 12 órától 13-án 12 óráig megállási tilalmat rendelnek el a Güntner Aréna előtti parkolóban, a Hajdú utca mindkét oldalán, valamint a Kocsi és a Toldi Miklós utcai parkolóban. Július 12-én 14 óra és 16:30 között a Paratriatlon Világkupa kerékpáros- és futóverseny útvonalát fogják bejárni motoros rendőrök és motoros útvonal-biztosítók közreműködésével, így ideiglenes forgalomkorlátozásokra, a járműforgalom lassulására, torlódásokra kell számítani Tata belvárosában. Elsősorban a Kastély tér, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Május 1. út, a Táncsics Mihály út és a Környei út környezetében.

Ha valaki drukkolni szeretne a versenyzőknek, azt legelőször majd az ökoturisztikai központnál teheti meg, hiszen ott lesz az úszás rajtja.  Mutatjuk, hogy három éve hogy értek a Kastély téri depóhoz az indulók:

A Tatai Református Egyházközség is felhívta a hívek figyelmét az útlezárásra, ugyanis a vasárnapi misére igyekvőket is érinti az útzár. Mint írják, a Kocsi utcát már a 10 órási mise előtt lezárják az autós forgalom elől. Így a templomukat autóval a Kőkúti Általános Iskola parkolója felől lehet majd megközelíteni. Gyalogosan semmi akadálya nem lesz a közlekedésnek. Azzal egyébként a Kossuth téri Szent Kereszt Plébániatemplomba igyekvőknek is érdemes számolniuk, hogy a vasárnapi versenynap útvonala a templom előtt vezet.

Teljes útlezárások a hétvégén:

A rendőrség szerint többórás, teljes pályazárra kell majd számítani három időintervallumban a hétvégén. A versenyt a legveszélyeztetettebb helyszíneken, útkereszteződésekben rendőri forgalomirányítással, valamint a szervezők és a honvédség segítségével biztosítják majd.Tájékoztatásuk szerint  alábbi időszakokban a verseny útvonalán teljes pályás útlezárásra kell számítani:

  • Július 13-án 7:45-12:00: a Paratriatlon Világkupa kerékpáros útvonalán lesz teljes útzár. Kerékpáros útvonal: Tata, Kastély tér (Várárok felőli kapu) – Hajdú utca – Keszthelyi utca – Május 1. út – Táncsics Mihály út – Környei út – Bánhidai utca kereszteződéséig. Futóverseny útvonala: Kastély tér – Rákóczi utca – Bercsényi utca – Kossuth tér – Kocsi utca – Rákóczi utca.
    Ebben az időszakban az M1-es autópályáról le-, valamint felhajtó járművek, és az 1-es főútról a Május 1. út, illetve a sztráda irányába haladó járművek terelőútvonalon közlekedhetnek majd.
  • Július 13-án 15:45-19:00, valamint július 14-én 9:45-15:00: az Old Lake Man triatlon versenyek országúti kerékpáros szakaszán lesz teljes útzár. Tatán belül az útvonal: Kastély tér – Hősök tere – Rákóczi utca – Kossuth tér – Kocsi utca – Dózsa György utca – Kocsi út útvonalon. Lezárják továbbá a Tata–Kocs–Nagyigmánd közötti 8136-os utat, emiatt a verseny idején Tatán a Kocsi úti temető sem lesz megközelíthető. 
    Kocs községet csak Mocsa és Dad irányából lehet majd elérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában