Autócsere

2024.07.08. 14:03

Mától hivatalosan is bevethető „Gizi”

Új autóval gazdagodott a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. „Gizi”, az orosz gyártmányú tűzoltóautó mostantól bármikor bevethető, ha Tatabányán, Szárligeten, vagy éppen Vértesszőlősön élőknek lenne nagy szükségük az önkéntesek segítségére.

Kemma.hu

Tűzoltóautó átadóra hívták a sajtó képviselőit július 8-án, hétfő délelőtt a József Attila Városi Könyvtár és a polgármesteri hivatal közötti útszakaszhoz Tatabányán.

Tűzoltóautó
Tűzoltóautóval gazdagodtak a tatabányai terepjárósok 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Bots Viktória, a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja köszöntötte az esemény résztvevőit, valamint az egyesület támogatóit, akik nélkül nem jöhetett volna létre az átadó. De erről majd később!

Az árnyat adó fákért hálát mondtak a meghívottak, akik a 2006-ban alakult egyesület munkájáról és az egyesületi lét fokozatos fejlődéséről hallhattak beszámolót. Bots Viktória egyesületi tag összegyűjtötte, hogy tavaly 159 alkalommal nyújtottak segítséget, amelyből 70 alkalommal tűzoltói beavatkozás történt.

Muzslai László őrnagy, tatabányai tűzoltóparancsnok méltatta az egyesület eddigi munkáját
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Mindezért Muzslai László őrnagy, tatabányai tűzoltóparancsnok is nagy-nagy köszönetet mondott. Beszédében kiemelte, hogy ez a vonulási szám minden tiszteletet megérdemel és méltatta a két szervezet, vagyis az egyesület és a tatabányai tűzoltóság között kialakult sikeres együttműködést. Hangsúlyozta azt is, hogy nem szabad szemet hunyni az önkéntesség felett, ami azt jelenti, hogy az egyesület tagjai munka mellett minden honorárium ellenére segítenek a bajba jutottakon. Egyebek mellett arra is emlékeztetett a tűzoltóparancsnok, hogy a pandémia alatt nélkülözhetetlen volt a munkájuk, valamint további támogatásról biztosította a tatabányai egyesületet.

Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Lusztig Péter alpolgármester is, aki szerint a hivatásosok mellett szükség van az önkéntesek munkájára is. Sok sikert és további jó egészséget kívánt a tagoknak és az autónak, „Gizi”-nek is. Gyors helyesbítés következett, reméli, hogy csak gyakorlatok során veszik majd hasznát a járműnek – mondta.

Arra az esetre is készültek, amikor éles bevetésen teljesít majd a négykerekű. Dózsa István atya, címzetes kanonok, a Székesfehérvári Egyházmegye vagyonkezelője, püspöki tanácsos felszentelte a járművet és néhány jó szó kíséretében megáldotta az autót és annak minden leendő utasát is.

Lapunk, a 24 Óra és portálunk, a kemma.hu is kapott elismerést a támogatói munkáért
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az átadó kellemes meglepetéssel zárult: emléktábla és egy kis ajándék kíséretében mondtak köszönetet a támogatóknak és mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a gépjármű beszerzéséhez. A teljesség igénye többek között a Rózsadomb ÖTE támogatását is megköszönték, akik bevetési ruhát és légzőkészüléket hoztak ajándékba a helyszínre. Lapunk, a 24 Óra és portálunk, a kemma.hu is kapott elismerő szavakat. Az emléktáblát Wágner Zsanett vette át.

Személykereséssel is foglalkozik az egyesület. Az átadón az egyik négylábú tag  is ott volt...
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: Forrás

Tűzoltóautó: nemcsak tűzben edződik majd „Gizi”

Mint azt már több ízben is megírtuk, az egyesület nagy álma vált valóra az autóváltással. Sikerült minőségi cserét végrehajtani és a korábbi 45 éves „jószágot” a néhány évvel fiatalabb, 18 éves „Gizire” cserélni. Igaz, Lengyelországig kellett menni érte, de megérte – hangzott az értékelés. És hogy miért kapta az autó éppen ezt a keresztnevet, arra Bots Viktória válaszolt. – A becenév a GAZelle típusú orosz gyártmányból ered, összesen 3,2 millió forintba került – mondta, és azt is, hogy az autó paraméterei merőben mások. – A korábbi 4 személyes autónál ez a mostani  jobb adottságokkal rendelkezik. A hét személyes autó a vonulások mellett nagy segítség lehet személykeresésnél is. Jó parterei vagyunk a vármegyei rendőrségnek és a vöröskeresztnek – tette hozzá Viktória.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában