Fontos a megelőzés

2024.07.10. 12:06

TOP 5 strandszéf: így ne vigyázz a holmidra a strandon!

Körbenéztünk a Tatabányai Gyémánt Fürdőben. Nálunk sem idegen jelenség a jól bevált strandszéf.

Kemma.hu

A nyári hőség ideje alatt nem egyszer keveredünk a strandokra, vízpartokra. Ilyenkor megszokott módon a fürdéshez szükséges eszközök mellet hűtőtáskával, napernyővel felpakolva minden eshetőségre felkészülve indulunk csak útnak. A nagy előkészületek ellenére értéktárgyaink biztonságára nem jellemző ez az elővigyázatosság. A megoldás az ilyenkor bomba-biztosnak gondolt strandszéf azaz a biztonsági lepedőként szolgáló törölközőnk alá rejtjük eszközeinket. Ezzel szinte tálcán felkínálva a lehetőséget a strandi szarkáknak pénztárcánk, elektronikai eszközeink és egyéb értékeink eltulajdonítására.

Bevett szokás a strandszéf vármyegénkben is
Bevett szokás a strandszéf vármegyénkben is 
Fotó: Flajsz Péter

Sok a strandszéf 

Körbenéztünk a Tatabányai Gyémánt Fürdőben. Nálunk sem idegen jelenség a jól bevált strandszéf. Hogyan strandoljunk úgy, hogy ne értékeink biztonságán aggódjunk Ahogy már korábban is, Racsné Galambos Gréta rendőr őrnagyot kérdeztük a megoldásról. Elmondása szerint nagyon fontos a megelőzés.

Ne adjuk meg a lehetőség arra, hogy ilyen egyszerűen eltulajdonítsák eszközeinket

Van megoldás

Nincs ok az aggodalomra. A rendőr őrnagy szerint néhány egyszerű szabály követése mellett biztonságban tudhatjuk értékeinket.

  1. Csak azt vigyük magunkkal ami feltétlenül szükséges! Ékszereinket, nagyobb értéktárgyainkat hagyjuk otthon. Készpénz esetében se legyen nálunk csak a tényleg szükséges összeg.
  2. Értéktárgyainkat ne az általunk gyártott strandszéfekbe helyezzük. Ma már szinte minden strandon elérhetőek a valóban zárható kisebb biztonsági tárolók. Ezeket használjuk!
  3. Ha autóval érkeztünk nagyon fontos, hogy ott se hagyjuk értékeinket. Ha pedig kerékpárral, ne felejtsük el azt a megfelelő módon lezárni!

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában