Tervek

2024.07.11. 13:58

Több mint 700 milliós csarnok épülhet a Tatai-medencében

Már elkészültek a leendő, környei multifunkcionális sportcsarnok látványtervei, jelenleg a kivitelezői ajánlatokra kell még várni.

Kemma.hu

Új, 2800 négyzetméteres nettó alapterületet meghaladó sportcsarnok épülhet a településen – olvasható a Magyar Építők Facebook-oldalán. 

Sportcsarnok
A sportcsarnok látványtervei már elkészültek
Forrás: kornye.hu

Az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetményben a létesítmény kivitelezésére várják az ajánlatokat. A Vértes és a Gerecse ölelésében elterülő több mint 4600 lakosú Környén régóta tervezik egy multifunkcionális csarnok megépítését. Az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye szerint már keresik a kivitelező céget a vasbeton szerkezetű sportcsarnok megépítésére.

Az épület terveit az önkormányzat megbízásából a Tóbiás és Jel Építészeti Iroda felülvizsgálta és végrehajtotta a jogszabályok módosítása miatti változtatásokat. Így a komplexumra már napelem-rendszert is tudnak telepíteni az energiatárolókkal együtt.

Az idei év elején kapták meg a település honlapjának tájékoztatása szerint az átdolgozott tervekre az építési engedélyt. Ezután kezdték el a közbeszerzési eljárás előkészítését. A most megjelent hirdetmény szerint az eljárásban kiválasztott kivitelezőnek a munkaterület átvételétől 18 hónap áll majd rendelkezésére, hogy megépítse Környe multifunkciós csarnokát.

A tervek szerint sport- és egyéb rendezvények otthona lesz a csarnok, ami monolit vasbeton szerkezetű lesz, míg a kivitelezőnek a válaszfalakat téglából és gipszkartonból kell kialakítania. A küzdőteret sportpadló burkolat borítja majd, ezenkívül három méteres magasságig zajelnyelő és falvédő burkolat is megépül. Összességében másfél év alatt készülhet el a közösség új komplexuma.

A sportcsarnok számokban

A multifunkcionális sportcsarnok 300 férőhelyes lesz és 2800 négyzetméter hasznos alapterületű. A lelátó szintén vasbeton szerkezetű lesz, amelyet háttámlás székekkel szerelnek fel. A nézők biztonságát a lépcsőtereknél tömör mellvéd, fém- és edzett üvegkorlátok garantálják. A kivitelezőnek a csapadékvíz elvezetését szürkevíz tartályok telepítésével, valamint árkos elvezetéssel kell megoldania. A sportcsarnok környezetében fásítást végeznek majd. A projekt meghaladja a nettó 700 millió forintot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában