Réde

2024.07.03. 11:45

Újabb támogatást nyert a rédei óvoda +fotók

Réde Község Önkormányzata sikeresen pályázott az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Így 50 millió forintot fordíthatnak a rédei óvoda korszerűsítésére.

Varga Réka Antónia

A munkálatok szüksége részben abból adódik, hogy a Rédei Önkormányzat által fenntartott rédei óvoda épülete eredetileg nem óvodának épült. Az óvoda épülete eredetileg nem óvodának épült, és jelenlegi formáját többszöri átalakítás után nyerte el. Az 1990 óta óvodaként szuperáló épület infrastruktúrája elavult, hő- és vízszigetelése korszerűtlen, valamint a nyílászárók és a belső fűtési rendszer cserére szorulnak. 

rédei óvoda, támogatás
A felújított rédei óvoda belseje
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Újabb elkölthető keret

A sikeres pályázat keretében, és 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően elindulhatott a Rédei Óvoda korszerűsítése és épületenergetikai fejlesztése, amely javítja az intézmény működési feltételeit és a gyermekek számára biztosított környezetet.

A projekt négy fő területet érint;

  1. az épület belső hő- és vízszigetelését újítják meg az általános belső renoválással együtt. 
  2. álmennyezet épül, és új világítótesteket szerelnek fel. 
  3. az épület akadálymentesítése is része a fejlesztésnek, hogy az óvoda mindenki számára hozzáférhető legyen. 
  4.  kialakítják a főzőkonyha épületen belüli megközelíthetőségét.

Rédei óvoda korszerűen

A munkálatok 2022 második felében kezdődtek, és várhatóan 2024 végére fejeződnek be. A projekt fizikai befejezésének határideje 2025. március 28. Az óvoda a jelen projektben tervezett és a korábban megvalósult fejlesztésekkel együtt korszerű, modern intézménnyé válik, amely kellemes és jól felszerelt környezetet biztosít mind a gyermekek mind a dolgozók számára egyaránt. A korszerűsítés növeli az óvoda komfortérzetét és energiahatékonyságát, így hosszú távon fenntarthatóbbá teszi az intézményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában