Programok

2024.07.08. 19:12

Hét héten át várja a gyerekeket a tatabányai nyári napközis tábor +fotók

Gyermekzsivajtól hangos a tatabányai Herman Ottó Általános Iskola. Az intézmény egyik szárnyában kapott helyet az idén is a város nyári napközis tábora, ahol hét héten át várják az általános iskolás diákokat. Lesznek hagyományos programok, de sok új is.

Kemma.hu

Új programmal készülnek a nyári táborozóknak. Hagyományteremtő céllal elültetik a tábor fáját és mikor máskor, mint a természetvédelem hetén.

Nyári napközis tábor
Nyári napközis tábor kezdődött a Herman-iskolában, ahol minden héten tematikus feladatok és játékok várják a gyermekeket
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Nyári napközis tábor indult Tatabányán, a Herman Ottó Általános Iskolában. Ottjártunkkor a tikkasztó melegben a legtöbb gyermek a hűs folyosókon keresett magának elfoglaltságot. Társasoztak néhányan, mások rajzoltak, beszélgettek, vagy pihentek egy kicsit az ebéd után. A bátrabbak az udvaron, az árnyas fák alatt kerestek menedéket, és belemerültek a homokvárépítésbe.

nyári napközis tábor
A tikkasztó melegben sokan a folyosón társasoztak, de voltak, akik belemerültek a homokvár építésbe
Fotó: Bencsik János/Facebook

Soós Hajnalka Zsófia táborvezető elmondta: az idén július 1-től augusztus 16-ig várják a gyerekeket, hét héten keresztül kínálnak változatos programokat. Az idén harmadik alkalommal a Herman Ottó Általános Iskola „B” épületében fogadják a tatabányai általános iskolásokat. A tábor fogad különlegességgel élőket is. Egy külön csoport várja azokat a fogyatékkal élőket, akik szorgalmi időszakban az Éltes iskola tanulói, és szüleik számára gondot jelent a gyerekek nyári elhelyezése. Szakképzett pedagógusok vannak a fiatalokkal.

Nyári napközis tábor
A hét a természetvédelem jegyében telik: Az erdő és  rét titkairól hallhattak előadást
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– Több hagyományos és sok új programot kínálunk – mondta a táborvezető. – Szerdánként a Gyémánt Fürdőbe visszük a gyerekeket, és megannyi tematikus foglalkozást szervezünk. A gyerekek különféle szemléletformáló előadásokon vehetnek részt, elmélyedhetnek a virtuális valóságban, és pályaorientációs foglalkozás is várja őket a Magyar Egészségügyi Dolgozói Kamara képviselőinek közreműködésével, és foglalkozást tart a Kereskedelmi és Iparkamara is.

Az első héten a mesék világa köré csoportosultak a feladatok és a játékok. A második héten a természetvédelem és a fenntarthatóság került középpontba. Ezen kívül a zene, az egészség és a sport is kap egy-egy hetet, majd a közlekedés és a biztonság következik, végül a tekergő hét és az állatvédelem zárja a tábort.

Nyári napközis tábor: folyamatos a jelentkezés

Folyamatosan lehet jelentkezni. Legjobb személyesen, a Herman iskolát felkeresni, hiszen több nyilatkozatot is ki kell tölteniük a szülőknek. A befizetéshez csekket kérhetnek akár a polgármesteri hivatal első emeleti információs pultjánál is. A tábor telefonszáma: 30/219-5881. Lemondani és módosítani a [email protected] címen lehet. Jelentkezni egy héttel előbb, a lemondásokat viszont előző nap reggel 9 óráig tudják elfogadni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában