Fejlődés

2024.07.04. 06:27

Magyary munkássága példakép az egész országnak

A közigazgatás jövőjéről és fejlődéséről tartottak konferenciát Tatán. A Magyary Zoltán emlékét őrző találkozón szakemberek tartottak előadást.

Goletz-DeáK Viktória

A Magyary konferencia szakmai programjának a nemrég átadott Magyary Zoltán Tudásközpont és Könyvtár adott otthont. Mint arról korábban beszámoltunk, a mellszobor koszorúzása után többek között dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartott előadást. A konferencián több rangos szakember is részt vett. 

A közigazgatás jövőjéről és fejlődéséről tartottak konferenciát Tatán. A Magyary Zoltán emlékét őrző találkozón szakemberek tartottak előadást.
Dr. Ugodi Andrea a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke szerint Tatán méltón gondozzák Magyary emlékét 
Fotó: Zetovics Márió

Többek között beszédet mondott Dr. Ugodi Andrea a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke aki szerint Tatán egy olyan közösség jött létre, akik nem csak tisztelettel, de szakmai szeretettel, szinte családként emlékszik meg Magyary professzorról.  

Magyary nyomdokaiban

– Sajnos az akkori kor nem engedte, hogy a fiatalok szellemi műhelyként tartósan együtt maradjanak. Úgy gondolom, hogy a Magyary Zoltán nevét viselő népfőiskolai társaság ma nagyon jó utón halad, hogy a Magyary által kijelölt szellemi ösvényen és tartja egyben a közösséget és tudományos igényességgel mutatja be gondolatait, elképzeléseit – fogalmazott az elnök. Bencsik János országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt 10 évben nagy munkát végeztek, hogy a mai közigazgatás felhasználóbarátabbá, egyszerűbbé tegyék. Azonban a vidéket és a vidékieket érintő agrártámogatások terén még van mit tenniük. 

Popovics György, a vármegyei önkormányzat elnöke szerint Magyary munkássága méltó helyet foglal el a vármegyei értéktárban.

–  Büszkeség megyénknek Magyary munkássága. A vármegyei közgyűlés elsősorban területfejlesztési feladatokat lát el, de ezeknek nagy része a közigazgatás rendszerében kap helyet. Felajánljuk a segítségünket és reméljük, hogy részt tudunk venni ebben az értékes munkában. Szeretném ha a konferenciáról a résztvevők úgy mennének ma haza, hogy úgy gondolják, hogy a tataiak ma megint valami nagyon jó dolgot csináltak – kívánta Popovics György. 

Természetesen Michl József polgármester is részt vett a konferencián, aki kiemelte, hogy Magyary munkássága szerves része a város életének, hiszen már a harmadik Magyary tervet készítették el, amiben a professzor eszméit követve szeretnének a város fejlődésén dolgozni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában