Turczi István vezetésével

2024.07.04. 19:50

Kreatív Író Tábor: újra Tatán

A megnyitón Turczi István, az Év embere díj nyertese, Michl József polgármester és a kollégánk, Szűr Annamária köszöntötték a résztvevőket. Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Kreatív Író Tábor, amely kezdő és tapasztalt írók számára kínál egyedülálló lehetőségeket.

Kemma.hu

A megnyitó ünnepségen előszőr a Kreatív Író Tábor vezetője, Turczi István köszöntötte a megjelent táborozókat és köszönetett mondot a tábor helyszínét adó komplexum igazgatójának odaadó vendégszeretetéért. Ezt követően Szűr Annamária, a Kemma.hu regionális online vezetője ismertette Hírportálunk Év Embere közönségszavazásának eredményeit. A voksolást az idén Turczi István nyert meg. A régiós vezető kiemelte, hogy a díjat olyan személyek kapják, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és példamutatóan cselekszenek különböző területeken. 

A Kreatív Író Tábor megnyítóján Szűr Annamária átadta az év embere 2023 elismerést Turczi Istvánnak
A Kreatív Író Tábor megnyítóján Szűr Annamária a Kemma.hu regionális online vezetője átadta az év embere 2023 elismerést Turczi Istvánnak
Forrás: Zetovics Márió

A díj jelentőségét hangsúlyozva hozzátette: 

Ez is egyfajta életmentés, hiszen az irodalom és az alkotás életet menthet, akár saját magunkét, akár másokét.

Turczi István, a tábor házigazdája és az év embere díj nyertese, meghatottan vette át az elismerést. Beszédében kiemelte, hogy az irodalom ereje nem csupán az alkotásban, hanem a közösségformálásban is rejlik. „Az irodalom képes életeket megváltoztatni és formálni”

Miért fontos a Kreatív Író Tábor ?

A Kreatív Író Tábor megnyitóján végül Michl József, Tata polgármestere, köszöntötte a résztvevőket. Örömét fejezte ki, hogy a város adhat otthont ennek a rangos eseménynek. Hangsúlyozta, hogy a város kulturális értékei és természeti szépségei ideális környezetet biztosítanak az alkotáshoz. „Nézzenek körül Tatán sok szép látni való van ” – javasolta a résztvevőknek. Emellett kiemelte az írás és a kreativitás fontosságát. "Nagyon fontos világ az, amit önök szórakozásnak, hobbinak, élet hivatásnak, küldetésnek választottak. Ehhez gratulálok!"

A Kreatív Író Tábor megnyítóján Mich József Tata polgármestere
A Kreatív Író Tábor megnyítóján Mich József Tata polgármestere
Forrás: Zetovics Márió

A megnyitó ünnepség méltó kezdete volt ennek a különleges eseménynek, és a résztvevők izgatottan várják a következő napok programjait. A tábor ideje alatt előadások, írói műhelyek és közös felolvasások várják a résztvevőket. Az előadások során neves írók és szakemberek osztják meg tudásukat és tapasztalataikat az írás különböző aspektusairól. Az írói műhelyek lehetőséget biztosítanak a gyakorlati tapasztalatszerzésre és közvetlen visszajelzésre. A közös felolvasások pedig alkalmat adnak arra, hogy a résztvevők megosszák egymással alkotásaikat és inspirálják egymást.

Az idei Kreatív Író Tábor különleges helyszíne, Tata városa, számos lehetőséget kínál a résztvevők számára. A város történelmi és kulturális értékei, valamint természeti szépségei inspiráló környezetet biztosítanak az alkotáshoz. Mindezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a tábor maradandó élményekkel és értékes tapasztalatokkal gazdagítsa a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában