Művészet

2024.07.10. 11:19

Pályázni lehet a Krajcsirovits-ösztöndíjra

A tatabányai önkormányzat a minap közzétette felhívását, miszerint pályázni lehet a városi művészeti ösztöndíjra. Tavaly Palkovics Mária, az alsógallai templom orgonistája kapta a rangos kitüntetést.

Kemma.hu

A tatabányai közgyűlés évek óta támogatja a művészeti életet a városban. Krajcsirovits Henrik Városi Művészeti Ösztöndíj néven ösztöndíjat alapítottak, melyet a képzőművészet, az iparművészet, a zeneművészet, színművészet és színházművészet, táncművészet, a filmművészet, fotóművészet és az irodalom területén alkotók pályázat útján nyerhetnek el.

Krajcsirovits Henrik ösztöndíj
Krajcsirovits Henrik ösztöntdíjra lehet pályázni
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Az ösztöndíjra évente egy alkalommal nyújthat be pályázatot az a művész (természetes személy), aki állandó tatabányai lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 35. életévét a pályázat benyújtásának határidejéig (augusztus 30-ig) még nem töltötte be, valamint végzettsége alapján a képzőművészet, az iparművészet, a zeneművészet, színművészet, színházművészet, táncművészet terén alkot, e területek valamelyikén államilag elismert diplomát adó felsőoktatási intézménynek legalább másodéves hallgatója, vagy az irodalom terén tevékenykedik.

Ösztöndíjban az részesülhet, aki a fentiekben meghatározott feltételeknek megfelel, és határidőn belül csatolja többek között a pályázati adatlapot, a szakmai önéletrajzot, az ösztöndíj idejére vonatkozó művészeti terveket. A pályázat benyújtható a Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Intézményfenntartási Iroda (Fő tér 8.). Az ösztöndíj havonta 150 ezer forint, amit január 1-től december 31-ig folyósítanak.

A Krajcsirovits-ösztöndíj feltételei

Az ösztöndíj feltétele, hogy az ösztöndíj ideje alatt létrehozott alkotását, alkotásait az ösztöndíjat követő év elején be kell számolni a közgyűlésnek, majd a Magyar Kultúra Napja városi rendezvényén be kell mutatni a projektet. További információ Szabó Szilvia közművelődési referensnél, a 0630/630-6561-es telefonszámon és a [email protected] e-mail címen kapható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában