Hungarikum

2024.07.06. 19:56

Kocsi győzelem a kocsi Kocsitoló Versenyen fotók, videó

Kocsi győzelem született a kocsi Nemzetközi Kocsitoló Versenyen. A 24. alkalommal megrendezett viadalt a kocsi K.O. Fiúk nyerték, akik sorozatban harmadszor diadalmaskodtak a mintegy 1500 méteres kőkemény megmérettetésen.

Kemma.hu

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kocsi győzelemmel zárult a kocsi Nemzetközi Kocsitoló Verseny. A helyi erőkből álló K.O. Fiúk 2022 és 2023 után idén sem találtak legyőzőre az 1500 méteres kocsitoló versenyszám csapatversenyében. A kocsi egység (Jenkei Péter, Bognár Domonkos, Bereczki Péter, Barsi Zsolt, Bottlik Máté és Dombi Tamás) óriási buzdítás közepette tolta a 350 kilogrammos kocsit a célegyenest jelentő utolsó 150 méteren.

A kocsi K.O. Fiúk sorozatban harmadszor diadalmaskodtak a kocsi Nemzetközi Kocsitoló-versenyen
A kocsi K.O. Fiúk sorozatban harmadszor diadalmaskodtak a kocsi Nemzetközi Kocsitoló versenyen
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Szenzációs hajrával hazai győzelem született a kocsi Kocsitoló versenyen

A kocsi hatos 4:51.51 perc alatt teljesítette a pályát, akiket az egész esztendőben a kocsi tolással foglalkozó Montebellunából érkező, állandó vendégnek számító olasz egység sem tudta legyőzni! A pályacsúcsot 2022-ben teljesítette a kocsi egység, akkor 4:40.8 perces idővel győztek a helyi fiatalok. A nemzetközi versenyre Németországból is érkeztek, az Oberkochen városából érkező alakulat negyedikként zárt.

A nőknél a 5:53.39 perces idővel a BL Team csapata, míg a tiniknél alig két perces időeredménnyel a TAC toló klub tatai kiválóságai győztek, a 12-16 évesek számára kijelölt rövidebb, 450 méteres távon. 

A kocsi kocsi júniusban vált hungarikummá

A viadallal a település a több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen a 15. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kocsi kocsi nemrégiben vált hungarikummá.

A kocsi Nemzetközi Kocsitoló-versenyen az elmúlt esztendőkhöz képest meglehetősen kevesen vettek részt, a csapatversenyekre mindössze 14 nevezés érkezett be. A férfiaknál nyolc csapat, a nőknél három, míg a tinik kategóriájában ugyancsak három együttes vállalta a cseppet sem könnyű kihívást. A versenyt először 1999-ben rendezték meg, csupán két alkalommal maradt el a koronavírus-járvány miatt.

A szombati program végére maradtak az egyéni versenyszámok, melyekben a férfiaknál (Gladiátor kategória - 450 méteres versenytáv) tizenkettő, míg a nőknél (Amazon kategória - 300 m) csupán két bátor vállalkozó szellemű volt, aki nem talált jobb szórakozást a hétvégére és benevezett a szombat esti futamokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában