Kemma.hu videó

2024.07.05. 19:56

Habpartival, tófutással, koncertekkel indult az idei Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál +fotók, videó

Pénteken immáron 24. alkalommal startolt el a kocsi Nemzetközi Kocsitoló Versenyt és Fesztivál, amely egészen szombat estig tart. A település a 15. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket a hagyományőrző eseménnyel. A rendezvény fő attrakciója a hagyományos kocsitoló verseny, amelyet szombaton rendeznek meg.

Kemma.hu

A nemzetközi eseményen az óvodás korúaktól kezdve mindenki összemérheti tudását. A versenyek mellett kísérőprogramként pénteken többek között fotószínház, ugrálóvárak, kalandpálya, tófutás, habparti és különféle zenés, illetve táncos előadások szórakoztatták az embereket, de szombaton is változatos kulturális és hagyományőrző programok várják az érdeklődőket.

Mint például a fő attrakció, a hagyományos kocsitoló verseny, amelyben a nevezők több számban is kipróbálhatják majd magukat. A versenyszámokban, a Tini Titán Futam keretein belül a 12-16 évesek öt fős csapatokban próbálhatják ki képességeiket a 450 méteres távon, mindeközben a hölgyekre egy klasszikus, hosszútávú kocsitoló verseny vár, mintegy 1100 méteres távval. Ugyanebben a versenyszámban a férfiak és vegyes csapatok hat fős csapatokban vehetnek részt, a táv számukra 1500 méter lesz. 

A legbátrabbak az egyéni kocsihúzó versenyszámokat is kipróbálhatják: az Amazon (női) kocsihúzó verseny 300 méteres távval várja a felnőtteket, míg a legkeményebb kategóriában, a Gladiátor (férfi) kocsihúzó versenyen 450 méteres pálya áll a legextrémebb kihívást keresők előtt, mely méltóképpen lezárja a hagyományőrző eseményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában