Munkálatok

2024.07.10. 08:07

Jól halad a Tatát átszelő kerékpárút kiépítése +videó

Az Öreg-tó és a dunaalmási lesz összekötve a fejlesztéssel. A kerékpárút munkálatai szerencsére jól haladnak, aminek állapotáról Tata polgármestere számolt be egy videóban.

Kemma.hu

Michl József, Tata polgármestere a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be arról, hogy folytatódik, illetve halad a városon átkelő kerékpárút építése. Mint azt a videóban elmondta, az Alkotmány utcánál befejezték a munkát, és a Váralja út is elkészült, ahol már átlehet jönni az Oroszlányi útra, köszönhetően a kiépített körforgalomnak. Most pedig a Fényes Fasoron folyik az építkezés, a lakóparktól a végső szelvényig, ahol becsatlakoznak a régi kerékpárútba.

Már az aszfaltozásig elő van készítve a terület. A kerékpárútnak most a szociális otthontól A Színes Iskola Személyközpontú Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumig készül az új része, annak az alapozása

– árulta el Michl József. Ezután hozzátette, hogy ennek a szélessége két és fél méter lesz, és összesen 644 méternyi kerékpárutat építenek ki itt. Az új aszfaltburkolat biztosítani fogja, hogy egy nagyon kényelmes, biztonságos és szép kerékpárúton haladhassanak a tekerők. A közvilágítási hálózat kiépítése is megkezdődött, az út mentén ugyanis végig világítás lesz.

Michl József a videó végén elmondta, hogy a július 8-i héten A Színes Iskola előtt is elkezdődik a munka, majd ezt követően a Fényes Fasor végén, a Fényes parkolóba való behajtás lehetőségét is átépítik az autóknak. A biciklisek addig biztonságosan tudnak betekerni a Fényesbe, mivel onnan az autók ki lesznek tiltva, és egy kicsi kerülőúton tudnak majd behajtani a parkolóba.

Mint arról korábban már beszámolt, ennek a kerékpárút fejlesztésnek részeként épülhetett meg az új körforgalom az Új út és a Fényes Fasor kereszteződésében. A beruházást az indokolta, hogy a városban még nincs összefüggően kiépített kerékpárút hálózat, ezért szükség van a már megépített szakaszok összekötésére, új kerékpárutak építésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában