Pályázat

2024.07.07. 11:00

Homlokzatfelújítási pályázatot írtak ki Esztergomban

Megjelent a 2024. évi homlokzatfelújítási pályázat, az ingatlantulajdonosok egészen szeptember 30-ig adhatják be pályázataikat – közölte közösségi oldalán Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere.

Kemma.hu

Mint írja, az utcakép meghatározó eleme egy város megítélésének, éppen ezért az önkormányzat igyekszik támogatni az egyes épületek homlokzatának megújítását. Az esztergom.hu-n elérhető felhívás szerint a város területén található, országosan védett, lakóházként nyilvántartott épület, vagy helyi védelem alatt álló, illetve településképi szempontból meghatározó területen található, de egyedi védelem alatt nem álló ingatlanok tulajdonosai, vagyonkezelői nyújthatnak be pályázatot. 

Támogatható a felújítás, korszerűsítés, utólagos víz-, és hőszigetelés, a külső homlokzat meghatározó elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállítása is. Mindemellett lehet pályázatot benyújtani homlokzatfelújítással összefüggő szerkezetépítési munkák, illetve a felújítási munkákkal összefüggő tervezési szolgáltatások beszerzése kapcsán is. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában