Tata polgármestere köszöntötte

2024.07.10. 17:08

85 éves lett a tatai gyerekek fáradhatatlan gyógyítója

Születésnapja alkalmából köszöntötték a gyermekorvost. Dr. Szabó Dénes a tatai gyerekek fáradhatatlan gyógyítója.

Kemma.hu

Tata város polgármestere  Michl József otthonában köszöntötte Dr. Szabó Dénest 85. születésnapja alkalmából. A tatai gyerekek fáradhatatlan gyógyítója örült a meglepetésnek.

Dr. Szabó Dénes  a tatai gyerekek fáradhatatlan gyógyítója feleségével és Mich József polgármesterrel
Dr. Szabó Dénes  a tatai gyerekek fáradhatatlan gyógyítója feleségével és Mich József polgármesterrel
Fotó: Domokos Attila / Forrás: Facebook/Tata Város Önkormányzata

Megállíthatatlan a gyermekorvos

Dr. Szabó Dénes az Eötvös József Gimnáziumban tanult, a Pécsi Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját, 1977-től dolgozott Tatán. Osztályvezető főorvosként szolgált 1995-ig, majd a gyermekszakrendelést vezette. Tanított szakápolóképzőben és egészségügyi szakközépiskolában is. Tagja volt a Veszprémi Akadémiai Bizottság genetikai munkabizottságának, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának. Számos publikáción és előadáson van túl. Pályafutása alatt mindig szeretettel és tisztelettel állt munkatársaihoz, jó tanáccsal látta el őket. 2013-ban Tata Városáért díj Arany fokozatában részesült. Jelenleg is aktív.Kezdeményezésére a Petőfi-év alkalmából Hamary Dániel szülőházánál bronz domborművet helyeztek el a szabadságharcos orvosról. Jelenleg pedig Hamary Dániel egyik orvosi szakkönyvének reprint kiadásán dolgozik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában