Fontos volt a gépesítés

2024.07.09. 19:50

Eszközpark: átadták az új gépeket Császáron

A munkaerő hiánya miatt elengedhetetlen volt a gépesítés. Két fűnyírótraktorral és két fűkaszával bővült a zöldterületek karbantartásához szükséges eszközpark.

Kemma.hu

Sikeres pályázatot tudhat a háta mögött Császár községe. 6,99 millió forint értékű 100% támogatást nyert a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület (BKKVE)- Közösségi célú fejlesztések elnevezésű felhívása keretein belül. A eszközpark átadóját Császár polgármestere, Beke Gyöngyi nyitotta meg. Külön köszöntötte Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és a BKKV egyesület tagját, Bíró Tibort.

Az eszközpark átadóján Beke Gyöngyi Császár polgármestere
Az eszközpark átadóján Beke Gyöngyi Császár polgármestere
Fotó: Flajsz Peter

 

Eszközpark fejlesztése fontos 

Az új fűnyíró traktorok és fűkaszák beszerzése nagy segítséget jelent a településnek, különösen, mivel a közmunkaprogram keretében rendelkezésre álló munkaerő létszáma csökkent az elmúlt években. Az új eszközök gyorsabbak, erősebbek és szélesebb vágóasztallal rendelkeznek, ami megkönnyíti a karbantartási munkálatokat. Két gépet is sikerült beszerezni, ami biztosítja a folyamatos munkavégzést és a tartalék lehetőséget, ha valamelyik gép meghibásodna.

Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntő beszédében kiemelte, hogy a LEADER pályázatok célja nemcsak a települések szebbé tétele, hanem a helyi gazdaság erősítése is. A magyar kormány által indított Magyar Falu Programhoz hasonlóan ez is hozzájárult a közösségek fejlődéséhez. Az ilyen programok lehetőséget nyújtanak a helyi igények szerint formált pályázatok kidolgozására és a források hatékony felhasználására.

Mindenkit összefog

A LEADER program az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának egyik kiemelt eszköze, melynek célja a vidéki térségek fenntartható fejlesztése. A program keretében helyi akciócsoportok jönnek létre, amelyek az adott térség szereplőit – önkormányzatokat, civil szervezeteket, vállalkozókat és lakosokat – fogják össze. Ezek feladata, hogy a helyi közösségek igényeihez igazított fejlesztési stratégiákat dolgozzanak ki és valósítsanak meg, amelyek hozzájárulnak a gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatósághoz.

Megbízható eszközök

Az eszközbeszerzés szakmai felelőse Bíró Tibor beszédében elmondta, hogy a gépek kiválasztásában különleges figyelmet fordítottak a helyi szükségletekre. Ezért a két fűnyírótraktor nagy kapacitású erős motorokkal és az átlagnál szélesebb vágótálcával rendelkeznek. Emellett kiemelte, hogy mind a fűnyírótraktorok mind a fűkaszák esetében, megbiztató és jól szervizelhető eszközökről van szó. Így reméli, hogy a korábbi gépparkhoz hasonlóan sokáig szolgálják majd a település igényeit.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában