Méltó megemlékezés

2024.07.02. 13:16

Emléktáblát kapott Kecskéd korábbi háziorvosa, Dr. Tutervai István +fotók

Emléktáblát avattak a kecskédi orvosi rendelő bejáratánál. A plakettet a sváb település korábbi nagylelkű háziorvosa, Dr. Tutervai Istvánról nevezték el. A különleges megemlékezésen több százan vettek részt.

Kemma.hu

Mint ahogy az már tavaly október óta közismert, tragikus hirtelenséggel, 67 éves korában elhunyt Dr. Tutervai István. A hatalmas szaktudással rendelkező szakember 33 éven át volt háziorvos Kecskéden. A sváb település nagyrabecsült doktoráról hétfő késő délután emléktáblát adtak át.

Dr. Tutervai István háziorvosról emlékére készült emléktáblát adtak át a kecskédi orvosi rendelőnél
Dr. Tutervai István háziorvos emlékére készült emléktáblát adtak át a kecskédi orvosi rendelőnél
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Emléktábla az orvosi rendelő falán

A kecskédi Művelődési Ház mellett található orvosi rendelőnél megtartott ünnepélyes megemlékezésen a borongós idő és a szemerkélő eső több százan vettek részt. A padsorokon, illetve a közönség soraiban a korábbi háziorvos páciensei foglaltak helyet.

A kecskédi megemlékezésen Kaszányiné Ruppert Tímea leendő polgármester egy csekély ajándék képében megköszönte az emléktábla létesítését Csapucha Tamásnak, aki a háziorvos tavalyi halála után felkarolta a táblaavatás gondolatát, időt, energiát és saját anyagi forrását nem kímélve megvalósította a technikai kivitelezését. Az alpolgármester továbbá köszönetet mondott Körmendy Zoltánnak is, aki ugyancsak saját költségből hozta létre a műalkotást.

Az emléktábláról lerántották a leplet, majd az ünnepség végén Kutschi András plébános úr felszentelte az emlékművet. A helyiek egy-egy szál rózsával emlékeztek meg szeretett háziorvosukról. Az esemény végén felcsendült az Orvoshimnusz.

Az egykori háziorvos majd három év fél évtizeden keresztül praktizált Kecskéden

Dr. Tutervai István 1956. március 11-én született, Dorogon. 25 évesen, 1981-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen. A Községi Tanács a rendszerváltás után, 1990. április 19-én választotta Kecskéd háziorvosává. Az egészségügyben végzett áldozatos munkájáért 2006. szeptember 27-én rangos elismeréssel tüntette ki őt Grúber Zoltán akkori polgármester, akitől átvehette a Kecskédért Emlékplakettet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában